2022.08.23 20:08 Tonyka Olvasottság: <100x
0

Langyos víz, amolyan semmilyen.

Jó ideje nem nézek már animációs filmeket. Ahogy több műfajt érintő hanyatlás tapasztalható, úgy az animációs részleg is mélyrepülésben van. Már csak homályos emlék amikor Jégkorszak, Shrek, Bogár élete, Toy story, Hihetetlen család és hasonlókat néztünk felnőttként. Ráadásnak szégyenteljes, de jól szórakoztunk.

Szívesen ültünk oda a gyerköccel másfél órára, megnézve a legújabb Pixar, vagy Dreamworks szösszenetet. Pár címmel megpróbálkoztam, de egyik sem hozta a régi nagyok színvonalát. Így lemondtam a műfajról. Most adtam egy újabb esélyt, ki tudja miért.

Langyos víz, amolyan semmilyen.

Talán mert Andy űrhősét megkedveltem. Sajnos nem változott a véleményem, sikerült egy tökéletesen érdektelen középszerű történetet összekalapálni. Pedig idő aztán volt rá bőven. Elkeserítő mostanában a script írók ötlettelensége. Ismerjük Buzz-t, és most mégis olyan idegen. Gyerekeknek túl komoly, felnőtteknek meg komolytalan, jobbára csak pislogtam, egy idő után untatott. LMBTQ vonal már itt is, nincs menekvés. Próbálnak némi drámaiságot mutatni, de őszintén szólva nem érte el a kívánt hatást. A régi filmekben sokkal jobban használták ezt a vonalat. Életszerűbb volt, ott szembesülni a felnövés által írt üzenettel, mint itt az időutazásos elmúlás következményével. Nem tudták átadni az érzést, h most bizony szomorúnak, sajnálkozónak kéne lennem. Egyetlen jópofa dolog a robot macska volt, ez vitt némi színt az egészbe. Kár érte, előállhattak volna valami épkézlábbal is. Azt hiszem egy jó ideig megint kerülni fogom az animációs filmeket.

61 Lightyear  (2022)

akció | animáció | családi | dráma | fantasy | kaland | sci-fi | vígjáték

Egy fiatal tesztpilóta tűnik fel a színen, aki eltökélte, hogy a galaxis legbátrabb Space Rangere lesz. Ő Buzz, aki semmitől sem riad vissza. Ugyan ki ne ismerné Buzz Lightyeart, a... több»

0