2022.12.28 17:34 Tonyka Olvasottság: 359x
3

Összetört egy álom

Az ötödik rész megtekintésével azt hiszem, kialakult a végleges véleményem, ami már nem fog változni. Tekerjük vissza az idő kerekét, kb. 16 éves fejjel láttam az első részt. Nem mondom, hogy rajongója lettem, de jót szórakoztam rajta.

Fantasy köntösben ízig-vérig kalandfilm, csipetnyi humorral nyakon csurgatva. A nosztalgikus érzések hamar elkaptak, ahogy hírét hallottam a sorozatverziónak. Mégpedig úgy, hogy Willow visszatér a történet középpontjába. Gondoltam, egy épkézláb történet, ami szépen felhasználja a kapott örökséget, akár még remek is lehet.

Összetört egy álom

Talán a történettel nem is lenne gond. Oké, a mozifilmet sem vették véresen komolyan, ami semmi mást nem akart, csak szórakoztatni. A sorozatban nem ez a fő irány, a történet fölé emelték a divatos trendeket. LMBTQ és feminizmus minden mennyiségben. Ezeket a dolgokat szerették volna beszuszakolni minden áron. Talán még ezzel sem lenne baj, csak hát teszik ezt gátlástalanul, túllépve mindenféle egészséges határt. Ezen a ponton válik komolytalanná, hisz több akciójelenet a hölgyek hadakozását mutatja. Természetesen hölgyek vezetnek barbár törzset, a férfiak egyfajta töltelékként funkcionálnak. Persze, hogy a marcona izomkolosszus galamblélekkel van ábrázolva. A hölgyek nagy része természetesen pont az ellenkezője. Okés, én is öregebb szemeken keresztül nézem, de talán 12 éveseket tudnak elvarázsolni. Komolytalan, sok esetben logikátlan, nem nagyon van kihez kötődni, ezzel együtt izgulni valakiért. Súlytalan vacak lett sajnos, és ezen Willow sem segít. Szépen esik is az IMDb-n, ami nem véletlen. Több sebből vérzik az egész, kár érte, egy újabb félre sikerült próbálkozás. Pedig a maga idejében nem volt kimagasló, de manapság még ezt sem tudják megugrani sajnos. A mozik és streaming csatornák urai így herdálják el a múlt örökségét. Méltatlan folytatások tucatjaival, persze, hogy a profit és a nézőbehúzás jegyében.

70 Willow  (2022)

akció | fantasy | kaland

A Willow sorozat az eredeti film után veszi fel a szálat, ahol újra találkozhatunk a varázslónövendékkel, Willow-val, aki most új kalandokba keveredik. Ezúttal egy klasszikus... több»

3