2023.02.12 12:22 Yosihiro Olvasottság: <100x
3

Az Avatar újta

Volt szerencsém nemrég megtekinteni ezt a filmet. Röviden csak annyit mondanék, hogy méltó folytatása az első résznek. Szerintem nem azt kell nézni, hogy a történet mennyire passzol, vagy jó-e a vonalvezetése és látványa, hanem azt, hogy hogyan sikerül az a folytatásban, ami az első résznél sikerült. A történetről röviden.

Szerintem jól sikerült, bár az első periódusban a gyors életévek változása kicsit zavaró, de megérkezünk végül a jelenbe, és itt a történések már valóban hozzák a színvonalat és a történésvezetést. Persze ehhez kellenek az első részből vett szereplők, mert így teljes az egész. Ami mindezt tovább übereli, az a látvány és a technikai megoldások. Sokan nem említették a zenét, ami szerintem szintén egy kimagasló része lett ennek a résznek.

Az Avatar újta

Azt hiszem, az a látványvilág és érzés, ami a film alatt érheti az embert, az címszavakban összefoglalható: barátság, csipetnyi romantika, düh, tragédia, a természet és az állatok szeretete. Talán ezek az érzések szabadulhatnak fel legjobban. A látvánnyal a természet megközelítése és az óceán titokzatos világa is szimpatikussá válik. Remek megoldásnak tartottam a víz alatti jeleneteket. Nem maradhatott el a pompázatos Avatar világ színei és formái. Összefoglalva: a forgatókönyv szerintem jó, a rendezés káprázatos. A szereplők viszont nem tudnak annyit adni a filmhez, amit az megkívánna, csupán a zenei jeleneteknél érzetem azt, hogy itt azért valamit beleadtak. Így ők nálam csak a jó kategóriát érik el. A vizuális és hangtechnika viszont kiemelkedően jó, ami mindent kárpótol, és vezeti a nézőt. Nagyon le tudja kötni a figyelmet, talán még az akció részénél is jobban. Így ez az alkotás nálam egy klasszikus darab marad, amit többször meg tudok nézni. Itt nem a hossz az érdekes, hanem az, mit ad a film, mit mutat, és az, hogy érdemes akár többször is megnézni. Ezt viszont igen, hiszen ebben a műfajban az Avatar kiemelkedik, és legyen bármennyi rész, szerintem azt biztosan igazítani fogják a kor technológiai követelményeihez, és magasra fogják helyezni a lécet. Tehát csak ajánlani tudom mindenki számára. Szerintem mindenki megtalálhatja benne azt, amit keres, még ha nagyon apró dolog is, de ott el van rejtve mélyen az Avatarban. Üdv, Yosi

akció | fantasy | kaland | sci-fi | thriller

Közel 13 évvel az Avatar első részének bemutatása után James Cameron elkészítette a folytatást, amely Pandora rejtett vízi világába kalauzolja a nézőt. Jake és Neytiri... több»

3