2023.03.18 18:45 Interfectorem Sabnock Olvasottság: 1410x
2

Gyerekek, vigyázzatok! Szülők, odafigyeljetek!

Bevallom, nekem most nem jött át annyira a feeling.

A szokásosnál is lassabb a tempó, és hiába a found footage zsáner megszokott történései, szinte „megszokott” sztorija, sajnos bealudt a rendező.

Gyerekek, vigyázzatok! Szülők, odafigyeljetek!

Megan (Amber Perkins) és Amy (Rachel Quinn) megbonthatatlan és igazi barátságáról szól a történet.

Megan, akinek az apja börtönben (molesztálta Megant), az anyja pedig gyűlöli (rá haragszik), iszik, drogozik, és keményen tolja a szexet is, sokkal idősebb srácokkal. Szeretethiányban szenved, és kapaszkodik egy-két jó szóba is.

Amy, akinek az anyja és az apja is dolgozik, pedánsok, rendesek és imádják az egyszem kislányukat.

Mindenük megvan, és a légkör is nagyon szeretetteljes a kislány családjában.

De a két lány, hiába annyira különböző, imádják egymást, sülve-főve együtt vannak.

A neten lógnak, több tízmillió más tinivel együtt, és Megan itt keveredik egy furcsa beszélgetésbe „Josh”-sal, a „DeszkásSrác”-cal.

De, mint sejtjük, ebből semmi sem igaz, és Megant elrabolják egy bolt hátsó bejáratánál.

Valahogy nekem nem jött át az anya (igaz, ő nem is szereti) és Amy aggódása sem, aki úgy annyira nem tudta eljátszani az aggódó barátnőt. Nem volt meg az a hangulata, amit vártam volna, olyan kissé unalmas és lapos valami lett, és azért azt se felejtsük el, hogy az első beszélgetés Josh-sal az első félóra után volt, addig teljesen felesleges dolgokkal töltötték az időt a rendező (Michael Goi) és csapata.

A vágás (vágások és snittek) viszont nagyon rosszul sült el (operatőri munka ilyenkor nincs), vagyis nehéz megítélni, ha found footage-ről beszélünk, és azt gondoltam, hogy a lányok elrablásáról, vagyis inkább az elrablóról megtudunk valamit.

Valami érdekességet be lehetett volna csempészni a filmbe, ami felnyomja egy kicsit az adrenalinszintünket.

Az elrablás után sem volt olyan momentum, ami egy kicsit parás lett volna, talán egy-két jumpscare, de azok is kissé „lájtosra” sikerültek.

Sokan azt írták, hogy lélekromboló az utolsó 20-25 perc.

Igen, az lett volna, ha ténylegesen úgy sikerült volna.

Nem rossz, és a megnézése nem mindenkinek ajánlott, de jómagam ezt csak egy erősebb három csillagra értékelem.

Igaz, ebben az is erősen közrejátszhatott, hogy a két főszereplő nagyon gyengén muzsikált. Kissé túljátszották a sztorit, és ez belerondított az összképbe.

Talán a film végén, a legutolsó bejátszás, ami kissé mellbe vágott, amikor a két lány arról beszélt, hogy együtt hová fognak utazni.

Az ott nagyon jól sikerült.

Persze azért kőkemény alkotás, és a gyengébb lelkületűek tényleg ne nézzék meg!

dráma | horror | thriller

Megan (14) és Amy (13) két átlagos tinédzser, akik egy különösen beteg és veszélyes "internetes ragadozó" csapdájába esnek. A film megtörtént eseményekre épül, és Megan... több»

2