2023.04.07 18:12 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
2

Nekem sem tetszett!

Ezt már tényleg nem kellett volna!

Megint Pokolra kellett szállnia a sötét lovagnak ahhoz, hogy újra fennen szárnyaljon, más értelme nem volt ennek a filmnek, csak az, hogy Schumacher rendesen porba zúzza kedvenc bőregerünk legendáját. Hihetetlen tehetség kell ahhoz, hogy egy alapvetően jó szereposztást, ikonikus képregénykaraktereket, és iszonyatos pénzt szórjon el valaki egy majdnem nézhetetlen, agyatlan, borzalmas látványvilágú és tökéletesen értelmetlen Batman-filmre..... Schumacher-nek sikerült ezt "halistennek" összehoznia, ahelyett, hogy tanult volna az előző film hibáiból, rájuk rakott még sok lapáttal.

Nekem sem tetszett!

Egy Nolan kellett ahhoz, hogy egy új életet leheljen a teljesen lejáratott franchise-ba.

Jó 23 év után újráztam (pedig anno megfogadtam, hogy soha többet nem nézem meg, de hát ez a katasztrofális film is része a sorozatnak, nem lehet kihagyni, sajnos), és ugyanúgy émelyegtem, és ideges lettem tőle, mint egykoron. Borzalmasan unalmas, és gyenge alkotás, szinte egy önkínzás a megtekintése!

Lássuk csak, miről beszélek?

Mr. Fagy (Arnold Schwarzenegger) alapvetően nem rossz ember, csak nagyon becsavarodott a felesége betegségének gyógymódjának kutatása közben....

Mivel gyémántokra van szüksége, ezért dögösnek szánt, de valójában übergagyi, és szuperciki járgányával nem kevés kalamajkát kavar, de persze hős Batman barátunk (George Clooney) és a kicsit infantilis, és hisztis Robin (Chris O'Donnell) hűvösre teszi, ahonnan azonban a férfiakra halálosan veszélyes Méregcsók (Uma Thurman) kiszabadítja, így elszabadul a jeges pokol Gotham City-ben....

Az ember fia tényleg azt gondolná, hogy ha valaki kap egy második lehetőséget arra, hogy egy közepes szuperhős-film után bebizonyítsa, hogy nem volt rossz választás a rendezői székben, akkor nagyon összekapja magát, főleg, ha azért egy alapvetően tehetséges emberről van szó.

De nem, legyünk maximalisták, amit el lehet rontani, azt rontsuk el teljesen! Legyen a forgatókönyv egy nagy rakás unalmas kliséhalmaz, kínos szöveghegyekkel, szerződtessünk egy olyan jelmeztervezőt, Robert Turturice-it, és Ingrid Ferrin-t, aki nevetségessé teszi a karaktereket, egyedül Mr. Fagy érdekes dizájnja értékelhető, férfi szemmel nézve még Méregcsók ruhatára is jó kezdet után egyre romló színvonalat mutat, persze maga Uma Thurman teste nem, és akkor a botrányos Batman, Robin és főleg Batgirl jelmezeket meg sem említem, amit a BatMobil-al műveltek, az pedig szinte megbocsáthatatlan! Az akciók rémesen gyermetegek, a történet silány, a karakterek borzalmasan nyálasak.

Katasztrófa lett ez a film a köbön!

Pedig semmi előjele nem volt annak, hogy ekkora gagyi katyvasz lesz a végeredmény.

George Clooney az előző filmben jó Batman lehetett volna, ebben a rettenetben azonban még az ő férfias sármja sem tudta érdemben csökkenteni a női nézők csalódottságát....

Mr. Fagy és Méregcsók alapvetően érdekes karakterek, de olyan egysíkúak és unalmasak lettek, hogy nem voltak komolyan vehetők a rosszak táborában! Akiva Goldsman sem utolsó forgatókönyvíró, fogalmam sincs, hogyan tudta ennyire félrevinni a szkriptet. A rendező ott rontotta el az egészet, hogy egy csiricsáré, tökéletesen bárgyú látványvilágot teremtett, már a film elején, az iszonyatosan kínos jéghokis jelenetnél érezhető volt, hogy nem ez lesz a legjobb rész a franchise-ban, de a színvonalat folyamatosan sikerült csökkenteni, rossz volt nézni, hogyan teszi tönkre a Tim Burton által teremtett legendát Schumacher.....

Batman kapitális közhelyeket puffogtat, egy szupermodellel él valami kapcsolatszerűségben, és Alfréd betegsége miatt folyamatosan a múltba réved, ahelyett, hogy a jelenben rúgná szét látványosan a rosszfiúk hátsó felét.

A zene sem igazán működik, köszönhetően Elliot Goldenthal fura taktusainak, valahogy itt az sem klappol!

Arnold Schwarzenegger legalább úgy tudott nézni, mint anno a Predator-ban....

Ami miatt két csillag, az maga Alfred, és megszemélyesítője, Michael Gough, aki itt is zseniális!

Alicia Silverstone és Chris O'Donnell pedig csak huszadrangú ripacsok!

Hozzátartozik a Batman filmekhez, de nem ajánlott!

akció | sci-fi

Gotham City soha nem látott veszéllyel néz szembe, amikor feltűnik a színen Mr. Jégcsap és Méregcsók. Azonban Batman, Robin és Batgirl félelmet nem ismerve szállnak szembe a... több»

2