2023.05.14 02:40 kabel Olvasottság: 185x
1

Hátborzongató, felkavaró és sötét

A Két test egy lélek (Dead Ringers) egy ikerpár karrierjét és magánéletét követi, ahogy élet és halál között döntenek. A sorozat kicsit Lynches, elborult és vad világképet mutat be, és lényegében karaktereink belső és külső csatáit látjuk, miközben egyre jobban eldurvul a helyzet. Nehéz leírni konkrétumokat, mert a sorozat megkívánja, hogy gondolkozzunk el a látottakon és interpretáljuk a szereplők fontosságát és befolyását. A sztori központja lényegében az ideálok harca, az anyaság mibenléte és a felelősség kérdésköre körül mozog.

Mit teszünk meg azért, hogy elérjük célunkat, és hol az etikai és morális határ a boldogsághoz vezető úton? Rachel Weisz alakítása több, mint kiváló, a két testvér folyamatos eljátszása nem lehetett kis feladat, mégis mindkét fél saját személyiséget, erényeket és hibákat kap, melyekkel a sorozat ügyesen játszik. Technikailag szépen kidolgozott a Két test egy lélek (Dead Ringers), a vágási megoldások kreatívak, a kameramunka és a fényelés gyönyörű és egyedi, a szkript csakúgy folyik jelentről jelenetre. Leginkább talán a Mindhunterhez vagy a Devshez tudnám hasonlítani a sorozat hangulatát, csak talán még komorabb a hangvétel, annak ellenére, hogy a két nővér interakciói remek humorforrásként is működnek. Sok jelenet és szituáció kimondottan kényelmetlen és feszengve lehet csak megnézni, a szó jó értelmében.

Hátborzongató, felkavaró és sötét

Valószínűleg nem mindenki számára lesz nézhető, aki ódzkodik a vértől vagy születések közeli ábrázolásáról, az messze kerülje a sorozatot. Bár rengeteg dolog explicit, ez nem egy öncélú, véres horror, pont a természetesség és a nyerssége teszi érdekessé.

dráma | horror | thriller

A tetőtől talpig egyforma Mantle ikrek küldetése, hogy megváltoztassák a nők szüléseinek módját, kezdve Manhattanben. több»

1