2023.05.17 22:49 Eszter 79 Olvasottság: <100x
0

Támogató és kevésbé támogató szülők

Tegnap láttam ezt a zseniális filmet. A szegregáció témája most egy más szemszögből lett megközelítve, mégpedig a szerelem, a párkapcsolat. A lány úgy gondolja, hogy nem lesz gond, ha nem értesíti a szüleit előre, hogy kihez is kíván hozzámenni néhány hetes ismeretség után. A lány édesanya kezdeti megdöbbenése után úgy dönt, hogy támogatja a fiatalokat.

A fiú édesanyja is hasonlóképpen áll a dolgokhoz. Viszont a két apa erős aggodalmát fejezi ki a kapcsolat jövője miatt. Nagyon jó párbeszédeket hallhattunk benne: A fiú és apja közötti párbeszéd volt az egyik ilyen elgondolkodtató, hogy a szülő engedje el felnőtt gyerekét, hogy a saját útját járja. Ne tekintse tulajdonának a gyerekét.

Támogató és kevésbé támogató szülők

Valamint a fiú anyja és a lány apja közötti párbeszéd, ami döntő jelentőségű a fiatal pár szemszögéből. A fiú anyja próbálja feléleszteni a lány apjában a fiatalságát, a romantikus oldalát. Azt vágja a fejéhez, hogy megöregedett érzelmi szempontból. Emlékezzen vissza, hogy milyen volt, amikor megismerte a feleségét. Ezzel a szembesítéssel elérte a célját a fiú anyukája a leendő násznál, hogy áldását adja végül a fiatalokra, illetve a fiú apját, aki még gondolkodik, meggyőzik. Végül minden jó, ha a vége jó. Egy asztalhoz ülnek mindannyian. Ami még tetszett a filmben, az az a jelenet, amikor szó szerint kidobta lány anyja a Galéria ügyvezetőjét a házából és az állásából is: „Kikísérlek a kocsidhoz, mert gúnyos megjegyzést tettél a lányom választottjára.” Illetve, ami még érdekesnek tűnt, hogy a néger házvezetőnő milyen rosszallóan közelített a néger sráchoz, tehát a fajtársához. Nem tudta elhinni, egy magafajta ember is felül tud kerekedni hátrányos helyzetén, és viszi valamire. Egy fajta irigységet véltem felfedezni ebben a viselkedésben. Nagyon jó színészek voltak benne. A magyar szinkron is emelt a film színvonalán: Törőcsik Mari, Gruber Hugó, Kránitz Lajos, Bessenyei Emma, Versényi László. Mindenképpen ajánlom megnézésre.

dráma | vígjáték

A Találd ki, ki jön vacsorára című vígjátékban egy házaspárnak szembe kell néznie előítéleteikkel, mikor a lányuk bemutatja nekik a vőlegényét, aki történetesen... több»

0