2023.06.07 14:34 JRD Olvasottság: 265x
0

Gyilkos elmék, csak jobb

Számtalan olyan sorozat, film van, melyben a profilozást már mint bevett eljárást mutatják be, használják fel a bűnözők kézre kerítéséhez. Nos, ez a sorozat nem olyan. A Mindhunter: Inside the FBI's Elite Serial Crime Unit című, igaz történetet feldolgozó könyv szolgált alapjául ennek a zseniális sorozatnak. (Itt megjegyezném, hogy akit érdekel a téma, az számtalan angol nyelvű könyvet találhat a két ikonikus karaktert ihlető profilozóktól.

Sajnos magyar nyelve nagyon kevés – szinte nulla – van lefordítva, de talán a jövőben ez változni fog. Magát a technikákat remekül lehet alkalmazni egyéb pályákon is.) Ez a sorozat bemutatja, hogy hogyan is született meg profilozás. Akár mondhatjuk azt is, hogy ez egy eredettörténet az összes ilyen sorozathoz. És mint minden új dolog, a profilozás megszületése sem volt zökkenőmentes.

Gyilkos elmék, csak jobb

Sőt. Ez a sorozat (ami sajnálatos módon nem élt meg több évadot, mert az amerikai közönségnek nem jött be) tele van buktatókkal, bukásokkal, csalódással, családi összeomlással, egyéni problémákkal, és mégis mindvégig ott lebeg a két nyomozó teljes elhivatottsága. Legyen bármi is az ára… és bizony, mind a kettő meg is fizeti. A sorozat remekül bemutatja a profilozás iránti elkötelezettség árnyoldalát is. Hiszen, ha hiszünk valamiben, ha tudjuk, hogy azzal valóban jobbá tehetjük a világot, nos, akkor hihetetlen energiával vagyunk képesek dolgozni rajta, még akkor is, ha azzal elveszítjük a családunkat. Úgy gondolom, hogy akik nem zanzultak be a kliséfilmek irányába és nyitottak az értelmes sorozatokra, azoknak ez a sorozat is tetszeni fog. Merthogy érdemes a figyelemre, az hótziher! De ne hallgass rám! Nézd meg, és majd eldöntöd magad! Szóval filmre fel, és jó szórakozást!

dráma | krimi | thriller

Az FBI különleges nyomozóosztálya a legsúlyosabb bűntények feltárására szakosodott. Az ő feladatuk elkapni a sorozatgyilkosokat és az érőszaktevőket. több»

0