2023.07.05 10:56 Juki-onna Olvasottság: <100x
0

Egy vérlázító, aljas film, ami megtötént eseményt dolgoz fel, de sajnos thriller készült belőle

A film kemény és durva történetet mesél el egy nyaralásból hazatért család küzdelméről az otthonuk visszaszerzésére irányuló törekvéseikről. Mindennapos sztori. A család elmegy nyaralni, és közben a bébiszitterre és annak férjére bízzák a házuk őrzését, megengedik, hogy arra az időre beköltözzenek a házukba. De mi történik akkor, ha a bébiszitter és férje nem költözik ki, és a hatóságok is melléjük állnak? A minden törvényt betartó, ház nélkül maradt házaspárnál mikor pattan el az a bizonyos cérna? Meddig tudnak higgadtan viselkedni és bizakodva ügyvédtől ügyvédig járni? A tisztességes embereknek hogyan kell ezt átvészelniük? Egy ilyen komoly problémával szembesülve egy házaspár meddig tart ki egymás mellett? És persze a házaspár között ilyenkor kerülnek felszínre az addig elhallgatott, mocskos kis titkok is.

A film alatt feszengünk és sokszor kényelmetlen helyzetbe hoz minket is, elgondolkodtatva a való életben is előforduló szörnyűségen. A film a társadalomkritikára összpontosít? A törvények hagyják ezt megtörténni? Nem mindig segítenek az ártatlanokon? A történet kiábrándító, lázító és egyben szomorú, hogy mészárlásba torkollik a történet. Tanultam egy új szót, amit egymásra mondhatnak az emberek, hogy: oreo. Nem tudtam idáig, hogy mit jelent, és nem a kekszre gondolok.

Egy vérlázító, aljas film, ami megtötént eseményt dolgoz fel, de sajnos thriller készült belőle

A színészi játék közepesre sikeredett, a főszereplők (Adama Niane, a családfő és Stéphane Caillard, a feleség) sem brillíroztak, de a történet drámai. Technikai szempontból a Furie egy nagyszerű indie film. A zeneszerző (Clement Tery) jó munkát végzett, egyszerű, letisztult és fülbemászó a dallam. Sajnos nem találtam semmi nyomát a megtörtént esetnek, pedig kíváncsi lettem volna, hogy felelősségre vontak-e bárkit is azok közül, akik az irodában tologatták a főszereplő család aktáit, és hagyták, hogy idáig fajuljanak a dolgok.

thriller

A nyaralásból hazatérve Paul konfliktusba keveredik az idegenekkel, akik a család távollétében elfoglalták az otthonukat. több»

0