2023.07.08 22:59 Interfectorem Sabnock Olvasottság: 165x
0

Fura egy film, az már biztos

Érdekes koncepció, és érdekes film.

Caroline Labréche és Steeve Léonard filmje.

Fura egy film, az már biztos

Azt nem tudom, ki hogyan van ezzel, de én személy szerint kifejezetten kedvelem azokat a filmeket, amelyeknél nem kapunk szinte semmilyen felvezetést vagy háttérinformációt, ehelyett az események sodrásával együtt haladva, szinte kirakósként áll össze a kép a helyzetet illetően.

Azok számára, akik szintén hasonló ízléssel rendelkeznek, a 2017-ben napvilágot látott Radius című alkotás mindenképp erősen ajánlott.

Miről is szól a mozi?

Főhősünk, Liam (Diego Klattenhoff), miután magához tér egy autóbalesetet követően, abszolúte semmire sem emlékszik, fogalma nincs saját személyazonosságáról, azt sem tudja, hogy hogyan került oda, ahol van. Ám, ami még ennél is ijesztőbb, hogy hiába próbál segítséget kérni a kisvárosi sztráda mentén barangolva, ugyanis mindenhol hófehér szemmel a semmibe meredő holttesteket talál.

Liamnak feltűnik, hogy nem csupán az emberek estek áldozatul valamely titokzatos, gyilkos erőnek, hanem minden más élőlényre is ugyanilyen hatással volt az egyelőre teljesen ismeretlen tényező.

Így jobb híján főhősünk egymaga próbál boldogulni és kiutat keresni a korántsem kellemes szituációból, azonban a helyzet semmivel sem lesz jobb, sőt.

Amint azt már pár sorral feljebb is írtam, én kimondottan szórakoztatónak találom, amikor egy filmet nézve szinte együtt gondolkodhatunk a főszereplővel.

A néző ilyenfajta bevonása a történetbe ugyanis jóval közelibbé teheti a filmes élményt, amennyiben ehhez egy megfelelő körítés és szerkezet is társul.

A Radius szinte minden feltételnek megfelel, ami egy ilyen felépítésű művet minőségivé tehet: kiváló alapkoncepció, kegyetlenül erős atmoszféra, ötletes megoldások, plusz precízen és jól kigondolt és eltervezett lezárás.

Bár az első fél óra során valamilyen, akár helyes, akár helytelen elképzelésünk is lehet a sztorit illetően, de garantálom, hogy a hatás csalóka, mivel a Radius képes ügyesen manőverezve teljesen újat mutatni a tapasztalt filmrajongóknak is.

Sőt.

Ezek mellett is tud olyan kérdéseket ébreszteni a nézőben, amelyek, bár nem közvetlenül kapcsolódnak a film történetéhez, de mégis erőteljesen összefüggésbe hozhatók az ott látottakkal, és teszi mindezt nem szájbarágós, okító jelleggel, és ez, nos, valljuk be, meglehetősen ritkaságnak számít manapság.

Mindent összevetve, igen bátran kijelenthetem, hogy a Radius egy rendkívül korrekt darabként az utóbbi tíz-tizenöt év egyik legnagyobb pozitív meglepetése, a másfél órás játékidő során garantált a szórakozás, bátran ajánlom bárkinek.

Rám hatással volt, az már biztos.

Korrekt színészi játékok, úgymint Lily (Charlotte Sullivan), Sam (Brett Donahue), és Andrea del Campo.

Okosan fényképezett film, ami nagyban köszönhető Simon Villeneuve-nek.

Így, mindezekkel együtt 79%, és négy csillag.

69 Rádiusz  (2017)

sci-fi | thriller

Liam egy balesetből ébred, semmire sem emlékszik azonbanl. Ahogy elindul a városba, mindenkit holtan talál. Végül Liam lassan rádöbben, hogy ő maga okozza az emberek halálát... több»

0