2023.07.29 20:13 Lipót Testvér Olvasottság: <100x
1

William Murdoch nyomozó, a torontói rendőrségtől.

Maga a Zsenialitás.

Poirot után ő a kedvenc kitalált detektívem. A karakterek kitalálója nyilvánvalóan egy géniusz. A történetben minden benne van, mint a The Simpsonsban, csak itt komolyan van véve. Vallások, feketék, kínaiak, „homokosok”, szüfrazsettek, előítéletek, filozófiák, modernek, konzervatívok, együgyűek, bölcsek, elmebetegek, emberi történetek, tragédiák, romantika, szerelem és művészet.

William Murdoch nyomozó, a torontói rendőrségtől.

Korhűen mutat be mindent. Jó a zenéje. Erről a sorozatról nem lehet rosszat mondani.

Adom az alkesz főfelügyelő karakterét, a három, majd kettő együgyű közrendőrt, a kórboncnok segédeit, magát a kórboncnokot, a homoszexuális nyomozót, a főszereplőt, a pszichopatát és a mellékszereplőket is. Tökéletesen normális minden pillanata, mindent, ami itt van, én ugyanúgy vélek, mint ahogyan az író vélhette, olyan, mintha a zseni változatom írta volna. A Miss Heart és a pasija közti kapcsolat egy valószerű elem az emberi életből. Az, hogy az abortusz akkoriban illegális volt, szintén elgondolkodtatja az embert, hogy helyes-e megölni a szülöttjét, csak mert épp ahhoz van kedve. A fogamzásgátlás illegalitásánál pedig elcsodálkozunk, milyen bogarasak voltak a régiek. Az igazságérzet különböző formái mindenütt feltűnnek. Johnny Harris zseniálisan humoros színész, s humoristaként is kitűnő. Murdoch egy igazi példakép. Julia maga a megtestesült modernség, néha még túl modern is. Komoly tanulságai megfogják és elgondolkodtatják a nyitott természetű nézőket. A legjobb sorozat, elvont és kevésbé elvont témáival, erkölcsi tanulságaival.

A sorozattól bölcsebb lettem, ha valaki esetleg bölcs akar lenni, nézze meg. Én, Lipót Testvér, így szólottam.

dráma | krimi | misztikus

A 19. századi Torontó híres nyomozójának, William Murdoch felügyelőnek egyedi és újszerű vizsgálati módszereivel ismerkedhetünk meg. Friss és csavaros észjárása,... több»

1