2023.09.07 23:27 OkosMajom Nézhetetlen Olvasottság: 223x
2

Ezs meg mi ezs? - Kérdezhetné Fekete Pákó?

Komolyan?

Rob Savage a Dascham után sem tudott leállni.

Ezs meg mi ezs? - Kérdezhetné Fekete Pákó?

És a filmekkel sem sajnos!

Iszonyatos szinkronhangok, iszonyatosan rossz színészek.

A kiscsaj, Sawyer hangja, aki a filmben körülbelül 5-6 éves, sikerült egy jó 10 évvel megtolni a szinkronját!

Persze amúgy is unalmasan, gumiarccal tolta végig a forgatást!

Igaz, ami igaz, semmi koncepciót nem találtam a filmben, és így nehéz is valamit mutatni!

A stáb!

A forgatókönyvet Mark Heyman, Scott Beck, és Bryan Woods írták.

A zenét Patrick Jonsson szerezte, és az operatőri munkákért Eli Born felelt.

A sztori röviden!

A tizenhat éves Sadie ( Sophie Thatcher ) és hat esztendős húga, Sawyer nehezen élik meg édesanyjuk közelmúltbeli, tragikus balesetét, és hirtelen halálát.

Apjuk, a híres pszichiáter, Will Harper ( Chris Messina ) igyekszik mindent megtenni értük, ám mégis képtelen közel kerülni hozzájuk akár érzelmi, akár orvos-pszichológiai szinten.

A sikeres otthoni praxist vezető lélekgyógyász hatalmas kudarca, hogy nem tudja szóra bírni őket a súlyos veszteségről, sőt, csak tovább lazítja amúgy is megtört családjuk összetartó erejét.

Egy nap titokzatos új beteg, Lester Billings ( David Dastmalchian ) toppan be váratlanul otthonukba, hogy kiönthesse szívét gyermekei őrületesen durva haláláról.

Akad azonban valami, amit akaratán kívül hátrahagy, egy elemi gonosz jelenlét, A mumus "örökségét", ami a sötétben leledzik és áldozatai szenvedéséből táplálkozik.

Sadie és Sawyer egy sor félelmetes dolgon megy keresztül a természetfeletti lény miatt, Will pedig egyszerűen képtelen hinni lányainak, s ezzel családja pusztulását idézheti elő, ha sokáig késlekedik!

Még egy pár szó!

Egy rövidke prológust követően ugyanis negyven percig semmi érdemleges nem történik, ami a borzongást szolgáltatná.

Savage és forgatókönyvírói sajnos a másik horrorfilmes eszköz használatában is elbuknak, azaz feszültségkeltésben sem remekelnek.

Mi marad ezután?

Szinte semmi érdekes, és izgalmas!

Egy hiteltelen apuka karakter, két idegesítő gyerek ( bocsi, az egyik már tini )akik bántó módon lesznek háttérbe szorítva, illetve csökönyössé butítva a cselekmény nagyobbik részében, a King-történetek kötelező, de feleslegesnek látszódó tinédzserkori civakodásai, és egy finálé, ami A mumus köré épített félelemfelhőt teljes mértékében eloszlatja, és szörnyünket nevetségessé teszi!

Unalmas, klisés, és nagyon béna CGI-vel támogatott mozi, ami már-már bosszantóan és pusztítóan és főleg csendben leforgott, és szerencsére elillant!

Viszont arra tudatosan számítani kell, hogy ez azért nem ér fel a jobb, sőt a közepesen jobb King-filmekhez, például, mint az 1976-os Carrie, Stanley Kubrick Ragyogása vagy az Az első része.

A mumus-t nemcsak újranézni nem akarjuk, hanem talán már akkor elfelejtjük örökre, mikor megnéztük!

Rossz rendezés, rossz színészek, hihetetlenül béna sztori!

A TMDB-n 307 vélemény után 67+-on áll, az IMDb-n 19 ezer szavazat után 6/10-es.

Nálam ez 25% csupán, és nézhetetlen!

57 A mumus  (2023)

horror | misztikus | thriller

Sadie Harper (Sophie Thatcher) egy tizenhat éves tinédzser, aki nővérével, Sawyerrel (Vivien Lyra Blair) együtt még mindig próbálja feldolgozni édesanyjuk tragikus halálát.... több»

2