2023.10.12 06:56 Filmworlds blog Olvasottság: <100x
0

Jó film, de indokolatlan az X korhatár-besorolás

A premier-mozi bemutató óta most láttam másodszor a Sikoy VI.-ot (odahaza), és ugyanúgy tetszett, mint elsőre. Melissa Barrera hibátlan alakja most is lenyűgözött, de az is feltűnt, hogy mennyire furán néznek ki egymás mellett Jenna Ortegával, aki törpének hat mellette. Utánanéztem a celebheightsen: Melissa Barrera 170 centi, Jenna Ortega pedig 151. Mindenesetre picit röhejesek egymás oldalán.

Azzal együtt a Matt Bettinelli-OlpinTyler Gillett rendezőpáros jó kis horrort rakott össze, bár az extra korhatár-besorolás szerintem teljesen indokolatlan, és egyértelműen csak a hype miatt lett kitalálva. Én a Sikoly VI.-ot horror műfajban pont a lájtosabb filmek közé sorolnám, annyira kevés a véres jelenet benne (és ami akad, az is gyengécske). De így legalább mondjuk sok tizenévest bevonzott a mozikba annak idején, mert kihívás volt számukra a különleges korhatár-kitétel és a kései kezdés. Ami a film fordulatait illeti: van némi meglepetésfaktor, mert mindenki arra számít, hogy a szurkálós maszkos tettes a jóképű szomszéd pasas, aki Melissa Barrera titkos fiúja.

Jó film, de indokolatlan az X korhatár-besorolás

A rendezés minden gyanút őrá terel, hogy annál nagyobb legyen aztán a meglepetés, amikor a legvégén kiderül, kik állnak valójában a gyilkosságok mögött. Ami a többi szereplőt illeti: a szétplasztikázott Courteney Cox kicsit szánalmasan fest, Hayden Panettiere viszont hatásos mint FBI-ügynök. Összességében szerintem jó film, nekem mindent egybevéve tetszett, bár több horrorjelenet javított volna a színvonalon és a végső értékelésemen. De így is megérdemli a 4 csillagot és a 80%-os, kiemelt minősítést. Bár az IMDb-n nem tarolt, ott jelenleg 65%-on áll 104 ezer voks után.

68 Sikoly VI.  (2023)

horror | misztikus | thriller

Samnek (Melissa Barrera), Tarának (Jenna Ortega), Mindynek (Jasmin Savoy Brown) és Chadnek (Mason Gooding) elege van mindenből. Miután túlélték Ghostface utolsó mészárlását... több»

0