2024.01.22 00:27 fankbringa Olvasottság: <100x
2

A gépek lázadása

A történet egyszerű, könnyen követhető és lelkesítő. Amerika csapatokat küld, hogy fenntartsa a békét. A békét, ami sosem létezett a területen. 2014 óta tart a háború, és egy android magánakciója sem változtat rajta. Megismerjük a nagy vezéreket, akik el akarják dönteni a háborút 50 éves fegyverekkel, amik persze annyira veszélyesek, hogy a mai modern technika sem fog ki rajtuk.

A történet mögöttes tartalma teljesen hiteltelen. A történet erkölcsi tartalma erős. A történet drámaisága közepes. A látvány és az akció kiváló. Főhősünk kiválóan hozza az elveszett katonát, aki már nem tudja, hogy kinek higgyen. Kénytelen magának hinni.

A gépek lázadása

A film a modern világ szatírája, ahol gépekkel beszélgetünk egész nap, gépek végzik el a munkát, és gépek döntik el, hogy mi a jó az embereknek. Damson Idris az egyetlen, aki képviseli az embert és a közvetlen kapcsolatot az erkölcs és a világ között. Mások már az erkölcsöt is gépekre bízzák. Sci-finek mondjuk, de az irány már a múltban indult.

Ha a film és az ukrán háború közt próbálnék párhuzamot vonni, akkor a legfontosabb, hogy a háborút mindenki támogatja. Főleg az USA, Anglia és az EU. Pénzben már euró százmilliárdoknál tartunk, ami Magyarország éves GDP-je. A háború mindig nagy üzlet, és ez a filmben is megjelenik többször is. Sajnos ez nem menti meg a filmet, de ad neki egy erős alaphangulatot. A cél, hogy maradjon meg a pénzköltős kényes egyensúly. Nem lehet kimozdítani a holtpontról.

Örülök, hogy magyarok is szerepet kaptak a filmben. Jó látni, hogy van külföldi lehetőség számukra. A kényes egyensúlyt sikerült megtartani a vásznon is. Nők és férfiak vegyesen öltek és haltak. Ez nem romantika, ez a véres valóság. Itt nem kellett a szokásos kliséhalmazt felhasználni, maradt hely pár eredeti ötletnek is.

Ha a Gemini Mant, a Jack Reachert végig bírtad nézni, akkor ez is menni fog.

akció | sci-fi

2036-ban orosz fegyveres erők vezetésével az Egyesült Államok békefenntartó osztagokat vezényel Ukrajnába, a csapatok hús-vér emberekből és androidokból állnak. A művelet... több»

2