2024.01.28 12:08 fankbringa Olvasottság: 709x
4

A kaptár ásza

Jason Stathem még sosem játszotta el Wonder Woman szerepét. Most megtette. Ez egy tipikusan női szerep, ahol a főhős nem csak isteni tulajdonságokkal bír, mint a látszólagos sebezhetetlenség, vagy a mindenkinél jobb harctudás, hanem még jóképű is. A filmben többször megjelenik ez az elegancia, sárm, ami nélkül egyetlen szuperhősös film sem életképes. Lehet, hogy ennek köszönhető, hogy még sok héttel a bemutató után is sok ember megy megnézni a filmet a moziban.

Sajnos azt kell mondanom, hogy ez egy randi film. Manapság annyira elharapódzott az erőszak ábrázolása az amerikai akciófilmekben, hogy a mindenkit azonnal legyőző, elverő, megölő akcióhős a szex szimbólum, aki miatt a barátnő is elkísérheti a legyőzhetetlen hősökért rajongó kiszemelt férfit.

A kaptár ásza

A film jó néhány alaptételt tartalmaz, ami fent tartja az amerikai álmot. Például, hogy a főhős jófiú, aki az emberekért cselekszik. Az amerikai elnök érinthetetlen, makulátlan erkölcsű, csak a nép érdekeit tartja szem előtt és persze modell alkatú. A rendőrök szent küldetése, hogy a törvényeket be kell tartani bármi áron. Az, hogy a végén nem lőtték le a főhőst egy romantikus szál, ami egyrészt elhozza a várt második részt, másrészt akár indokolható azzal, hogy a főhős nem támadt rájuk, ami nem indokolja a fegyverhasználatot. Megjegyzem, amerikai rendőr kevesebbért is ölt már embert, mint ami a filmben történik.

A történet hozza az úti filmek hangulatát, ahol egyik városból a másikba utazunk az eseményekért. Bejárjuk Amerika szép nagyvárosait, kapunk egy kis ízelítőt az amerikai életstílusból. Szerepel a kötelességtudó kisember és a kapzsi, gátlástalan gazdag kizsákmányoló. A nép igazságérzetét egyből sikerült is felébreszteni. Az őstermelők adózásáról nem esik szó a filmben, de hát ugye az magától értetődő, hogy a sok-sok méz termelése után egy kicsit az ország is gazdagodik. A film egész jó bevételt hozott a konyhára, miért is ne lenne folytatása?

A film nagyon szépen megkoreografált jelenetekkel van tele. A verekedések igazán látványosak, a hátukon viszik a filmet. Az, hogy A méhész mindent ököllel old meg, amit az operatőri munka maximálisan támogat, nem hagyja egy pillanatra sem lankadni a néző figyelmét. Az az érzésünk, hogy őt kellene minden sarokra odaállítani, hogy biztonságban érezhessük magunkat.

Emmy Raver-Lampman nagyon csinos és szép a filmben. Rendőrnőként is hihető, de a karaktere nagyon gyenge. Teljes ellentmondásban van végig. Olyan, mintha sikerülne legyőznie magát, de nem hihető. Josh Hutcherson, Michael Epp és David Witt alakítása nagyon tetszett. Tenyérbemászó képpel, deviáns viselkedéssel, hozták a pénztől megrészegült vállalati katonákat.

A történet mélysége az olyan, mint a Balaton. Ha a felszínen úszol, akkor mélynek tűnik, de ha alábuksz, akkor hamar koppansz a mederben. Teljesen kidolgozatlan akciókkal, értelmetlen döntésekkel és nagyon látványos, de semmitmondó magyarázatokkal van tele. Nem ezen van a hangsúly, de most ezt a pluszt nem kaptuk meg. Talán a második részben összeszedik magukat és megkaphatja az 5 csillagot.

A film 18+-os. Ezt komolyan kell venni, mert ez nem egy Piedone film, itt vérfürdő van.

72 A méhész  (2024)

akció | thriller

Első pillantásra úgy tűnik, hogy Clay teljesen a méhészkedésnek szentelte magát. De amikor a szomszédjától egy telefonos csalás során minden megtakarítását elveszik, majd a... több»

4