2024.02.07 18:09 Juki-onna Olvasottság: 151x
3

A férfiak szerint a nők nem angyalok, pedig azok vagyunk!

Amikor a férfiak azt hiszik, hogy ők irányítanak minket, közben mi mindig egy lépéssel előttük járunk. Vicces! Egy Oscar-díjas film egy magyar származású rendezőtől, Kertész Mihálytól, aki Budapesten született, és Amerikában telepedett le, bebizonyítja, hogy lehet vígjátékot csinálni erőszak, dráma és szexjenetek nélkül is. Igazán bájos a film. A főszereplő családfő, Clarence Day (William Powell, aki Oscar-díjat kapott ezért az alakításért) egy bankár, aki igazán szerethető figura.

Szigorú, igazságos, állandóan zsörtölődő, és mégis megmosolyogtatja a nézőt, legalábbis engem megnevetett. Nagyon tetszik a színészi játéka. Ha valami olyat hall, vagy lát, ami neki nem tetszik, a mozdulatai, ahogy felkapja a fejét, igazán páratlan alakítás. Mindig elszámoltatja a feleségét, Vinnie Dayt (Irene Dunne), aki már akkor sem számolt be az elköltött pénzről.

A férfiak szerint a nők nem angyalok, pedig azok vagyunk!

Igaz, ez már akkor sem ment igazán jól férfiaknak. Jó az összhang a színészek között, látszik, hogy odateszik magukat és a zsenijüket. Az egész film lelket melengető. Egy négygyermekes házaspár, ahol mindenkinek vörös a haja. Amikor még a nők hosszú ruhát hordtak, és fűzőt viseltek, amikor egy kézfogás egy lány és fiú között, az már majdnem jegyesség volt. Tetszenek az ebédlőasztalnál a párbeszédek, a család párbeszéde, a szakács és a szobalány jövése-menése, a nyüzsgés. Nem ül le a történet, igaz, nem mindig pörög, de azért szerethető. Ilyen egy igazi családi étkezés. Vinnie Day (Irene Dunne), az édesanya, bájos teremtés. Persze, ne a mai világunkhoz hasonlítsuk őket, hiszen 1883-ban járunk, New Yorkban, amikor még hintók és konflisok szállították az embereket. (Régi szép idők.) Nagyon jó a rendezés. Az feltűnt, hogy sok a tükrös jelenet. Azt nem tudom, hogy milyen szerepe van a filmben. Van egy kis hegedűcincogás a filmben, de ez ne szegje kedvünket, és ne tántorítson el senkit a film megnézésétől. A magyar szinkron igazán zseniális! Férfiaknak is ajánlom! Az írók: Russel Crouse, Howard Lindsay, Clarence Day Jr., aranyos történetet írtak. Nekem nagyon tetszett! Kertész Mihálytól egy nagyon aranyos filmet nézhetünk meg! Egy nehéz nap után igazi kikapcsolódás!

vígjáték

Az Élet apával című film főhőse egy négy vörös hajó gyermeket nevelő édesanya, akinek elméletileg mindent tudnia kellene az életről. Elméletben. A gyerekek bebizonyítják,... több»

3