2024.02.22 20:34 kakukkmanci Olvasottság: 608x
1

Gondolkodásra késztet

Kétszer nézős, mivel a végére ugyan összeáll a kép, de addigra a részletek elvesznek. :-)

Számomra sokatmondó volt a sorozat, minden részben az örök körforgást, az újraszületést próbálták megértetni, elénk tárni. A minduntalan vissza-visszatérő jelképek, szimbólumok, például az állandóan visszaguruló narancs, vagy a keresztfüggős nyaklánc, amit egyszer Navarro dob ki a kocsijából, majd a húga látja a halott anyján, később Denvers dobja le a nyakáról, és nem is érti, hogy kerülhetett a nyakába. A félszemű jegesmedve, akit a valóságban is látni vélnek, de az Denvers halott kisfiának a félszemű játéka volt. Vagy a spirál jelkép, ami önmagában is sokatmondó, mert valahonnan indul a spirál, és valahová érkezik, de sosincs a spirálnak se eleje, se vége. Ki tudja, hol kezdődik, és hol fejeződik be? Vagy amikor a laborban beleragad Denvers cipőtalpába az üvegszilánk, ki tudja, honnan került oda? Mert akkor ragadt bele a cipőtalpába, amikor a fia autóbalesetben meghalt. Az élet körforgása, hogy újra és újra visszajövünk, újra és újra megtörténik, ami már egyszer megtörtént. A halottak az arra fogékonyaknak vagy más tudatállapotba kerülőknek mindig mutatnak valamit. Ehhez a sorozathoz kell némi spirituális előműveltség, mert csak azok érthetik meg, akik már hallottak arról, hogy nincs idő, és járjuk az utunkat újra és újra, előző életekben és jövőbeni életekben. Nyilván akik nem ismerik, vagy nem vallják ezeket a nézeteket, azoknak nem sokat mond, sőt dühítő lehet az érthetetlensége miatt. Lehetne elemezgetni tovább, de nem akarok spoilerezni, nézzétek meg, érdemes! Vannak jelenetek, amiket még én sem fejtettem meg, hogy mit akarnak ezzel a készítők mondani – ilyen például az első rész első perceiben, amikor a vadász szeme láttára a szikláról a mélybe vetik magukat a rénszarvasok.

Gondolkodásra késztet

(A gender vonal itt sem marad el, a főnök lánya leszbikus a sorozatban és maga a főszereplő is leszbikus a való életben.)

dráma | krimi | misztikus

Liz Danvers és Evangeline Navarro nyomozók hat férfi eltűnése kapcsán kutatnak, akik a Tsalal sarkvidéki kutatóállomáson dolgoznak, ahol az éjszaka több mint 24 órán át tarthat. több»

1