2024.03.11 09:34 Piczil Zsolt Olvasottság: 270x
0

Hát ÍGY neveld a sárkányodat!

Egész JÓ lett a film, persze távolról sem klasszis, de azért én azt érzem, valamikor újranézném. Jelentem alássan, meg lettem nevelve! Kb. egy éve ilyen esetben mindig azt a címet adom a véleményemnek, hogy „kell nekünk woke fantasy...”. De belefáradtam, úgy is mondhatnánk, az úthengerre szerelt érzékenyítés minden gondolatot ledöngöl az egyenaszfaltba.

Azért gonosz mosollyal még mindig meg tudom jegyezni, ritka idegen a mostohaanya alakja, a túlságosan is angolszász kinézetű fantasy világban. Hehe pedig nekem a Shrek zöldje Farquaad nagyúr udvarában, vagy A Hatalom Gyűrűi „déli” elfe meg sem kottyan. Mert azok tényleg távoli mese-fantasy világok. És ugyanígy kissé rezignáltan kell tudomásul vennem, a 21.

Hát ÍGY neveld a sárkányodat!

század a NŐ évszázada, kvóta 50 százalék az össz szereplőből NŐ. Ja, a jelentős szereplők 100 százaléka szintén NŐ. Brávóó! Ha nem is emiatt, de mégis csak jó a sztori, mert egész kis barlang vidámparkot raktak össze a kis önjelölt Tomb Raiderünknek, ez fenntartotta a figyelmemet. Aztán még azt is meg tudom bocsátani, hogy úgy látszik, a modern írók, már csak a klasszikusok dögevéséből tudnak megélni. Értsd: az elmúlt idők halványuló világának, meséinek a dögét fosztogatják. Valamikor nagyon durván az értékrendszer bél-bensőségeket KIFORDÍTVA, kiteregetve képeznek történetet. Mint a Demónában, ahol a gonoszból megbántott Greenpeace-es, a jó tündér keresztanyukából meg buta életképtelen szinglik lettek. A hercegnő és a sárkány film messze nem ilyen már. Az is lehet, hogy kezd csitulni ez a „múltat végképp eltörölni” mozgalom, lassan a történetek visszatalálnak a TERMÉSZETES emberi ideákhoz. Jelenleg odáig jutottunk a visszatalálásban, hogy a kislány titkon világot akart látni, de traumatizálás után inkább már csak hazamenne. Hmm ez meg kiköpött Óz, a csodák csodája. De nem mondom, mert kár lenne bántani ezt az ígéretes palántát. Ez a történet még így is összefoglalva, nekem a reményt adja, lesznek még jó és modern mesék. Pl. A D&D Betyárbecsület, ami... de ezt már nem ide. Jó éjszakát, gyerekek! Álmodjatok szépeket.

akció | fantasy | kaland

Egy kötelességtudó leány beleegyezik, hogy hozzámegy egy jóképű herceghez, ám kiderül, hogy a királyi család egy ősi adósság törlesztésére akarja őt felhasználni... több»

0