2024.04.05 15:21 xXx Olvasottság: <100x
0

Ugye bízol bennem? Teszi fel a kérdést egy megölt gyermek

Vannak a világban olyan dolgok, amiket nem szabad megbolygatni! Bár az emberi kíváncsiság hajt minket és mindent szeretnénk tudni és látni, de minden áron? Ezen kívül vannak szabályok, amiket be kell tartanunk, hogy távol tartsuk magunktól a rossz szellemeket, vagy a Gonoszt, ha így jobban tetszik. Ezek közé tartozik, hogy minden ajtót vagy kitárva hagyunk vagy becsukunk. Még véletlenül sem szabad csak résnyire nyitva hagyni, mert a japán szellemvilágban van egy rossz szellem, aki csak arra vár, hogy lecsapjon. Minden vallásnak meg vannak a maga Démonai.

Vannak tárgyak, amik a Démon lakóhelyéül szolgálnak, amiket nem szabad kinyitni vagy megbolygatni. Ilyen a zsidó vallásban a Dibbuk-doboz, ahol a Gonoszt tartják fogva. Itt a filmben is egy dobozt nyitnak ki a fiúk, amiből árad a Gonosz. Ehhez hasonló, ha hazaviszünk egy meghalt rokon vagy barát tükrét.

Ugye bízol bennem? Teszi fel a kérdést egy megölt gyermek

(Én egyszer elfogadtam egy ilyen tükröt. Felrakattam a falra az előszobába. A szobából pont ráláttam és láttam magamat a tükörben. Valami nagyon furcsa érzés kerített hatalmába, de nem tudtam levenni a szemem a tükörről és valami negatív rezgést éreztem. Kezdtek furcsa dolgok történni. Utána olvastam a neten és még aznap este leszedtem és odaadtam az egyik szomszédomnak. (Nem rosszból, csak gondoltam, hogy Ők nem tudnak ezekről a dolgokról). Azóta elváltak és el is költöztek innen. Lehet, hogy csak a véletlen műve, de lehet, hogy van összefüggés. Ne szálljunk szembe a Gonosszal, mert Mi húzzuk a rövidebbet, jobb, ha inkább megpróbáljuk távol tartani Őket. Az első rész számomra sokkal félelmetesebb volt. A hangok, azok a monoton kattogások, minden család halálánál, itt ez elmaradt. Most egy családanya, aki két fiút nevel, egy bántalmazó apa, itt inkább egy családi drámába csöppenünk, egy kis horror beütéssel, és néhány szellemmel. Amikor egy nő fél és egy jó szándékú idegentől megkérdezzük, hogy maradna –e vacsorára és azt válaszolja, hogy igen, az megnyugtató. Szimpatikus a férfi szereplő, nyugalmat áraszt magából, mire vágyhat egy nő, ha nem erre a legnehezebb időkben, akinek megnyílhatna. Akitől nem anyagi támaszt, inkább lelki támogatást várunk. Ez sokat jelent. Érdekes, hogy a két kicsi fiúnak a ruházata mennyire eltérő. A jó fiún fehér ing van a rosszabbik fiún mintás vagy sötét ing. Nem is jönnek ki jól egymással. Még az egyik be akar kerülni ebbe a körbe, addig a másik ki akar kerülni belőle. Az Isten tiszteletnél a jelenetek a patkányokkal, azoknak nem újdonság, akik jártasak a japán kínzások területén. A film néhol hátborzongató, de inkább aggódunk a jó fiúért, mint rettegnénk. Ez olyan tizenkettő egy tucat lett. Gondolom nem véletlen, hogy nem lett harmadik rész, pedig van benne lehetőség, nem is kevés!

horror | misztikus | thriller

Courtney (Shannyn Sossamon) és ikergyermekei beköltöznek egy romos házba, mely szörnyű, nem evilági erőknek ad otthont. Miután az egyik fia, Dylan rátalál a házban egy régi... több»

0