2024.04.23 09:10 Juki-onna Olvasottság: <100x
1

„A szagos cemende!”

Még nem is hallottam ezt a jelzőt, hogy nőkre vagy bárkire is használták volna. Jelentése: romlott erkölcsű nő. Mostanában a k*rva szót használják, pedig mennyire stílusos, ha cemendét mondanak inkább! Engem ez a szó valamiért megmosolyogtat! (Én nem éreztem magam soha cemendének, de sok férfi akkor is használja, ha megy a nő, és akkor is, ha nem. Remélem, a női olvasók bólogatnak!) A férfiak, akik bibéről bibére szállnak, miért nem kaptak soha hasonló jelzőket? (Ki kellene találni valamit! Nem vagyok férfigyűlölő, sőt! Tehát, nem kell betámadni.) Tegnap tippet kaptam, hol találhatnám meg A marseille-i fiú című filmet, de sajnos nem jártam sikerrel.

Valamiért itt lyukadtam ki a Szabadlábon Velencében filmnél. Igazán kellemes meglepetés éri a nézőt, ha időt szán rá! Jean-Paul Belmondo nem mondhatnám, hogy a kedvenceim közé tartozna, de itt brillírozott! Már a film elején megtudhatjuk, hogy mivel keresi a kenyerét és, hogy a szép nőket nem hagyja parlagon. (Nagyon helyes! A börtönből kapott kimenőt hasznosan töltötte. A férfi nézők is gyönyörködhetnek a csinos nőkben!) Tetszett, hogy a börtön bejáratának a falára egy bekarikázott piros nagy „A” betű van felfestve, az anarchia szó rövidítése.

„A szagos cemende!”

(Ezek az apró dolgok is tesznek egy filmet teljessé.) A film alatt néha egy kellemes hangú narrátor vagy mesélő segít eligazodni a történetben. A film leginkább arról szól, hogy a csalók és az aranyásók hogyan is dolgoznak. (Ez is egy ősi szakma, vagy nem?) Mi történik akkor, ha két csaló találkozik egymással, és ha három vagy több, akik egymást akarják becsapni és kinyírni? Annyira szórakoztatóan tálalják a történetet, hogy az embert magával ragadja. A forgatókönyvírónak: Jean Hermannak élénk a fantáziája. Remek a rendezés (Georges Lautner) is, mondjuk néha túlzásokba esünk a „helikopteren függeszkedve” jelenetekkel, de attól még bájos a film! Az aláfestő zene (Philippe Sarde) telitalálat, és a mellékszereplők sötét és baljós arckifejezése is! Szerepet kapott a filmben Michel Galabru, akit az Őrült nők ketrecében kedveltem meg. Néha kacagtató, és néha van benne egy kis krimi is! Köszönjük! Egy könnyű délutáni uzsonna mellé igazán ajánlott! Érdemes energiát és időt fektetni a filmbe! Jó szórakozást!

akció | vígjáték

Alexand Dupre megígéri, hogy megjavul, ezért elengedik börtönbüntetésének nagy részét. Hajóra száll, hogy maharadzsának kiadva magát szédítse a milliárdos asszonyok... több»

1