2024.05.23 21:12 Majorkas Olvasottság: 231x
5

Anyai ösztönök Wishről rendelt gonosz Krisztussal

Ausztrália közepén járunk 45 évvel később a nagy társadalmi összeomlás után egy oázisszerű helyen, amit végeláthatatlan sivatag vesz körül. Itt zajlik egy érdekes, de gyors nyitójelenet egy kislány (Alyla Browne) elrablásáról, aki nem más, mint Furiosa, és fiatalabb, mint az Anya Taylor-Joy által alakított karakter. Számomra utóbbi volt a csúcs, és korábban szkeptikus voltam vele kapcsolatban, mert hasonló filmben még nem láttam őt. Sokkal jobb volt, mint amire számítottam, és még annál is jobb, csak a rövid haj, brrr, de muszáj volt, tudjuk.

Egyébként ez az elrablás sem zökkenőmentes, ugyanis a fiatal Furiosának van családja, és annyiban nem hagyják a dolgot, de részletekbe itt nem megyek bele. Dementus (Chris Hemsworth), aki egyébként próbálta hozni a főgonosz formáját a plüssmacival, ez utóbbi kissé megmosolyogtatott, na meg a karakterábrázolás is inkább volt mókás, mintsem ijesztő, és valamiért egy „gonosz Thort” láttam benne, vagy inkább Jézusnak a parodizált ellentétét, bár ezt inkább jobb lett volna elkerülni, a fináléra viszont össze sikerült magát szednie ilyen téren, ahol jól látható egy tipikus rosszfiú viselkedése. Halatlan Joe karakteresebb volt ilyen téren, még ha csak a mellékszerep jutott neki ebben a történetben. A világába ebben a filmben is betekintést nyerhetünk.

Anyai ösztönök Wishről rendelt gonosz Krisztussal

Nem mennék el olyan szereplők mellett sem, akik felüdülések a történetben, mint Tom Burke, aki sofőrt alakít (Pretórius Jack). Nagyon vártam Tom Hardyt, hogy felbukkanjon, de többször kellett nyomatékosítani magamban, hogy ez egy előzményfilm, ami több évvel korábban a Mad Max - A harag útja előtt játszódik, de érdemes résen lenni a vége felé, mert Mad Max nélkül nincs Mad Max film se, még ha csak egy pillanat erejéig is. Szerintem kicsit túl sokat nyúltak a CGI-hoz, és hiányoltam a végéről az epikus csatajelenetet, amelynek csupán az elejét és a végét láttuk. Nyilván máson volt a fókusz, de egy bővített verziót megnéznék azért, ha van. A lényeg ezután jön, a bosszú, amit az első negyedóra óta nagyon várunk. Rögös út vezet el hozzá, nem foglalnám össze mind az 5 fejezetet, de addig láthatunk olyan bakikat, mint pl. a lángszóróval támadnak üzemanyag-szállítmányra zsákmányszerzés céljából, lángszórót alkalmaznak az olajfinomítóban, egy kézzel való motorozás homokban, mi egyéb. Ezektől megkíméltem volna a nézőt, de ezt leszámítva valóban egy látványban igen gazdag alkotás, azt meg kell hagyni. Nem tudom, ebben übereli-e A harag útját, de szerintem aligha, van ez is olyan jó, mint a 10 évvel korábbi film. George Miller nem tett hozzá sokat, de nem is vett el belőle. Jól összefoglalja a főhős elszántságát és bosszúszomját, az anyai ösztönök fontosságát egy veszélyes világban és nagy vonalakban annak a világnak a borzalmait. Köszönöm a lehetőséget a Mafab csapatának!

10/8.

akció | kaland | sci-fi | thriller

Amikor a világ véget ér, a fiatal Furiosát (Anya Taylor-Joy) elrabolják szülőhelyéről, és egy nagy motoros horda kezébe kerül, amelyet a hadúr Dementus vezet. A pusztaságon... több»

5