2024.05.26 21:10 Kinga Kecskeméti Olvasottság: 971x
1

Thrillerre készültem, de drámát láttam

Más oldalakon többen A kéz, amely a bölcsőt ringatja c. alkotáshoz hasonlítják ezt a filmet, amin egészen ledöbbentem. Ott egy dadáról van szó, itt egy béranyáról. Az számomra egy tökéletes film, a mostani olyan elmegy szódával. Semmi köze a kettőnek egymáshoz.

Voltaképpen a főszereplők: férj (Morris Chestnut), feleség (Regina Hall), béranya (Jaz Sinclair), sőt még a szerelme is (Theo Rossi) jól játszottak, valahogy mégis olyan erőlködő volt néha az egész.

Thrillerre készültem, de drámát láttam

Erkölcsi aggályaim is voltak azzal kapcsolatban, hogy miért is kéne nekünk ennyire utálnunk szerencsétlen béranyát. Már a gyerekkora is szörnyű volt, ráadásul a „kedves” szerelme vette rá A béranyaságra is a nagy pénz reményében. Megverte, rugdosta terhesen, én nem csodálom, hogy ő csak azt akarta, hogy szeressék, tartozni akart valakihez. A házaspár szerette is, de csak, mint egy tárgyat. Mint egy ékszerdobozt, amiben őrizzük a kedvenc ékszerünket. Persze, valahol a másik oldalt is megértem, hogy sokadik próbálkozás után sem sikerült a baba. De nem dolgozták ki az asszony pszichés lelkiállapotát, csak felületesen, így nem tudtam annyira együttérezni vele. Az apa meg csak dolgozott állandóan, olyan volt, mintha csak a párja kedvéért akarná ezt a gyereket.

Talán elnéztem volna, hogy ez a vége. De amikor megláttam az ágyon az alvó anyát, és mellette a „három csíkot”, először nem is értettem, mi az a sötétben. A gondoskodás legnagyobb fokú jele. Anya vagyok én is, teljesen meghatódtam. Ha thrillert akartak, ezt ki kellett volna belőle hagyni.

Úgyhogy a befejezés: most komolyan örülnöm kellett volna neki?

54 A béranya  (2016)

dráma | horror | krimi | misztikus | romantikus | thriller

John és Laura fiatal pár, akiknek már csak a gyermek hiányzik a boldogsághoz. A kétségbeesett pár már mindent kipróbált, Laurának mégsem sikerült teherbe esnie. Végső... több»

1