Listák

Mi különbözteti meg a dokumentumfilmet, a történelmi filmet és a kosztümös filmet? A történelemhűség és szórakoztatás-fikció aránya. Ha ugyanis egy al... több»
A maffiafilmek műfaját maga a történelem teremtette meg, amikor az Egyesült Államokban az 1920-as évekre kialakult az olasz Cosa Nostra szervezete (ép... több»
A 77 éves, 1946-ban született és háromszoros Oscar-díjas Steven Spielberg felmenői Ukrajnából származnak, bár ő maga Cincinnatiban született (Ohio áll... több»
A brit fővárosban született 53 éves Christopher Nolan a londoni University College-ban tanult angol irodalmat, de valódi szenvedélye kezdetektől a fil... több»
A tudományos-fantasztikus filmek közé napjainkban rengeteg műfajból érkezhetnek alkotások, hiszen számtalan adaptáció megkapja ezt a címkét. Ugyanakko... több»
Vannak filmek, melyek irritálnak bennünket, vagyis megnézzük ugyan ezeket, de utána rosszabb lesz idegállapotunk, mint előtte volt. Egyes alkotások ny... több»
Előbb-utóbb minden nagy filmmániás elkészíti a maga TOP-10 listáját. Az én esetemben ez nagyon komoly elgondolkodást és elmélyülést okozott, több napo... több»
A nagyon gyengére sikerült és stílusidegen, tavaly bemutatott Nincs idő meghalni után sokan már temetni kezdték a 60 éves franchise-t. Ám ha végigteki... több»
A kémfilmek egészen egyedi kategóriát jelentenek a filmvilágban, hiszen nehezen körülhatárolhatóak, mivel az ide sorolható alkotások számtalan más műf... több»
A horrorfilmes műfaj az egyik legszubjektívabb a mozgókép világában. Lényege annak élvezete, hogy kényelmes biztonságból izgulhatunk és retteghetünk m... több»