A The Last of Us sztárjainak legrosszabb korábbi szerepei (melyeket talán ők is elfelejtenének)

A videojátékok élőszereplős filmekké vagy tévéműsorokká való adaptálásának története tele van kudarcokkal, amelyeket felsorolni is hosszú volna.

Nem semmi, hogy például a Streetfighter - Harc a végsőkig - a Jean-Claude Van Damme főszereplésével készült 1994-es film, amely a Rotten Tomatoes-on 11 százalékon áll - a mai napig a jobbak közé tartozik. Szerencsére az utóbbi időben fordult a kocka, és a The Last of Us című zombis túlélőjáték HBO-adaptációja meglepte a közönséget, és a kritikusok is elismerően nyilatkoztak róla.

A Csernobil alkotóival az élen egy sötét, baljóslatú drámát hoztak össze. Pedro Pascal és Bella Ramsey vezetik a kiváló színészgárdát, akiknek alakítása feldobja a szilárd forgatókönyvet. A sorozatban olyan televíziós veteránok, mint Anna Torv és Nick Offerman, valamint olyan alulértékelt nevek, mint Lamar Johnson és Melanie Lynskey szerepelnek, akiknek a sorozatban játszott karakterei karrierjüket meghatározónak bizonyulhatnak. Ha így lesz, akkor lehet, hogy sietve néznek vissza a filmográfiájukra, remélve, hogy senki sem veszi észre a legrosszabb szerepeiket.

Akár szupersztár, akár ismeretlen, a sorozat minden színészének van egy olyan szerepe, amire valószínűleg azt kívánják, bárcsak ne figyelnénk oda. Mi azért vagyunk itt, hogy ne ússzák meg ilyen könnyen, úgyhogy lássuk, túlélünk-e egy emlékutazást, miközben vadászunk azokra a katasztrófákra, amiket valószínűleg el akarnak felejteni.

 

A kanadai tévé rajongói biztosan felismerik Lamar Johnsont. Ő alakítja Henry-t, a fiatalembert, aki a testvérével, Sammel bujkál. Fent a Nagy Fehér Északon Johnson igazi fiatal sztár, aki a Rookie Blue című rendőrdrámától kezdve a Degrassi című tinédzserklasszikuson át a The Next Step című táncdrámában játszott főszerepéről nem is beszélve. Bár a legtöbb munkájára büszke lehet, amit szülőföldjén végzett, van egy film, amit talán le akar törölni az önéletrajzáról: a 2017-es Kings című dráma. A film pont a Los Angeles-i zavargások kellős közepén játszódik, és Millie-ről (Halle Berry), a nyolc örökbefogadott gyermekével küszködő anyáról és Obie-ról, a fehér szomszédjáról szól. Amikor a többségében nem fehér lakosú környéken kitör az erőszak, a párosnak egymásra kell támaszkodnia, hogy átvészeljék a megpróbáltatásokat. Ez egy dicséretes erkölcsi mesének hangzik, és Berryvel és Daniel Craiggel a főszerepekben rengeteg potenciál rejlik benne. A tehetség ellenére - beleértve Lamar Johnsont Millie tinédzser gyámoltjaként - a Kings egy borzongató kudarc. A kritikus Odie Henderson szerint "tanácstalan a témáját illetően". Bár a film elég rossz ahhoz, hogy sajnáljuk, Johnson valószínűleg azt reméli, hogy mindannyian elfelejtjük egy siralmas jelenetnek köszönhetően, amelyben nevelőanyja rajtakapja őt egy szexuálisan kompromittáló helyzetben.
#6
Melanie Lynskey

Melanie Lynskey

szül. 1977. 05. 16. (46 éves)
New Plymouth - Új-Zéland
Melanie Jayne Lynskey 1977. május 16-án született New Plymouthban. Édesanyja ápolónőként dolgozott, édesapja pedig ortopéd sebészként. Három bátyja és egy nővére van. Filmszínészi karrierje 1997-ben kezdődött, amikor megkapta első szerepét a Heavenly Creatures című filmben. 1996-ban a The Frighteners-ben láthattuk, mint Deputy,... több»
Mint minden jó zombi apokalipszis történet, a The Last of Us is legalább annyira szól a többi hatalommániás ember elleni harcról, mint az élőhalott fenyegetésről. Az egyikük a félelmetes Kathleen, az alattomos forradalmárok egy csoportjának vezetője, akit Melanie Lynskey alakít. Furcsa módon Lysnkey talán még mindig legjobban legelső filmes szerepéről ismert, Pauline Parkerről az 1994-es, Peter Jackson által rendezett Mennyei teremtmények című természetfeletti drámában. Egy szerep, amiről sokkal kevésbé ismert, és amiről valószínűleg nem szeretné, ha felidéznénk, az a 2003-as Serial Slayer, más néven Claustrophobia című horrorfilmben Lauren figurája. Ez a B-kategóriás slasher-film egy nyílpuskás sorozatgyilkosról szól, aki halálhullámot hoz egy kaliforniai külvárosra. Rengeteg nagynevű színész kezdi karrierjét rossz horrorfilmekben, de Lynskey fiatal kora ellenére 2003-ra már több ismert filmmel is büszkélkedhetett, többek között a Mennyei teremtmények és a Sakáltanya című filmekkel. Bár rengeteg olcsó slasher van, ami még mindig nagyon szórakoztató tud lenni, a Sorozatvadász nem tartozik közéjük. Sőt, a Dread Central horrorközpont - amely egyszer jó kritikát adott a House of Wax szörnyű remake-jének - a filmet "teljes időpocsékolásnak" nevezte.
#5
Jeffrey Pierce

Jeffrey Pierce

szül. 1974. 12. 13. (49 éves)
Denver - Colorado - Amerikai Egyesült Államok
Jeffrey Pierce 1971. december 13-án látta meg a napvilágot Jeffrey Douglas Plitt néven a Colorado állambeli Denverben, az Egyesült Államokban. Hivatásos színészkarrierje az amerikai színházakban vette kezdetét. A Massachusetts államban található Lenox-i Shakespeare and Company-nél kezdett színészkedni, majd a kaliforniai Beverly Hills... több»
Azon kevés színészek közül, akik a The Last of Us videojátékos változatában kulcsszerepeket szólaltattak meg, Jeffrey Pierce is szerepet kapott a tévés adaptációban, csak nem azt, amelyikből a játékosok megismerték. A játékban Pierce adta Tommy hangját, akit a sorozatban Gabriel Luna alakít. A sorozatban Perry szerepét játssza, aki egy újonnan létrehozott karakter. Pierce szinkronszínészként sokkal erőteljesebb múltra tekint vissza a játékokban, mint a tévében és a filmekben, bár van néhány nagy projektje, többek között a Bosch-ban és a Justified-ben kapott kisebb szerepeket. Még 2003-ban szerepelt egy filmben, ami könnyen lehet, hogy szerepet játszott abban, hogy a játékok felé vette az irányt, mert annyira rossz volt. A szóban forgó film a 2003-as akciófilm, a The Foreigner. A közvetlenül DVD-re kerülő béna filmben az öregedő Steven Seagal játssza a zsoldos Jon Coldot, Pierce pedig a testvérét, Seant. Jont azzal bízzák meg, hogy szállítson ki egy csomagot egy titokzatos ügyfélnek. Természetesen számos ügynök akarja megakadályozni őt abban, hogy elvégezze a munkáját. A film több mint rossz, ahogy azt a Rotten Tomatoes-on elért 0 százalékos mutatója is bizonyítja, a cselekményben olyan lyukak vannak, amelyeken egy olajszállító tartálykocsival is át lehetne hajtani. Valahogy minden esély ellenére a film mégis kapott egy folytatást. A producerek elég okosak voltak ahhoz, hogy a Fekete hajnal címet adják neki, Pierce pedig elég okos volt ahhoz, hogy ne térjen vissza.  
#4
Ashley Johnson

Ashley Johnson

szül. 1983. 08. 09. (40 éves)
Camarillo, Kalifornia, Egyesült Államok
Szülei Clifford Johnson és Nancy Johnson. Családjával Michigenbe költöztek, ahova édesapját, egy kutatóhajó kapitányaként áthelyezték. Élete nagy részét ott élte, végül Los Angelesbe költözött. Ashleynek van egy bátjya, Chris és egy nővére, Haylie Johnson, aki szintén színésznő és zenész. Nagyanyja Evelyn Taft, Evelyn... több»
Amikor a The Last of Us-t fejlesztették az HBO számára, a sorozat készítői, Craig Mazin és Neil Druckmann fontosnak tartották, hogy Ashley Johnsont is bevegyék a szereplőgárdába, mivel az eredeti játékban ő adta a sorozat tini főhősnőjének hangját (EW). Johnson a 2013-as konzolos klasszikusban játszhatott hangszerepet, de a képernyőn is hosszú színészi karriert futott be, többek között fiatalon a Growing Pains című sitcomban. Most, hogy újra egy sikersorozatban szerepel, talán szeretné, ha mindannyian elfelejtenénk karrierjének azt az időszakát, amikor nehezen talált jó munkát, és olyan filmekben kötött ki, mint a 2006-os Grad Night. Igaz, Johnson csak egy aprócska szerepben tűnik fel, mint egy véletlenszerű diák, de ez vitathatatlanul csak még kínosabbá teszi a filmet. A néhai rapper, Coolio főszereplésével készült film középpontjában egy városi középiskola egy csapat sráca áll, akik a szigorú igazgatójuk akarata ellenére még egy utolsó bulira vágynak az érettségi előtt. Szex, drogok és rengeteg komolytalan bohóckodás eredményezi ezt a felesleges és sikertelen frissítést egy olyan 80-as évekbeli trópushoz, amelyet senki sem kért. Coolio jelenlétén kívül egyáltalán nincs okunk megnézni ezt a filmet. Nehezen fogod megtalálni ezt a többnyire elfeledett filmet valamelyik nagyobb streaming oldalon, és minden érintett - beleértve Johnsont is - valószínűleg hálás ezért.
#3
Nick Offerman

Nick Offerman

szül. 1970. 06. 26. (53 éves)
Joliet, Illinois, Egyesült Államok
Színész és producer, a Városfejlesztési osztály (2009), Az alapító (2016) és Fargo (2014) című filmekből ismerhetjük. Édesanyja Cathy, nővérként dolgozik, édesapja pedig Ric Offerman, a közeli Channahon középiskolában tanított szociális tanulmányokat. Ő maga katolikus neveltetést kapott. Offerman 2003. szeptember 20-án... több»
Nick Offerman talán szokatlan választásnak tűnt a túlélő Bill szerepére, karrierje azonban nem szűkölködik erős drámai szerepekben, hiszen olyan drámákban játszott, mint például a Fargo televíziós adaptációja. Offerman szinte mindent csinált már, a gyermekanimációban játszott szinkronszerepektől kezdve a valóságshow műsorvezetésen át egészen a Wes Craven horrorfilmben való felbukkanásig. Ebben a keverékben rengeteg sajnálatos szerep is van, amelyeket valószínűleg legszívesebben kitörölne az emlékeinkből, mint például a 2013-as Paradise című furcsa mozi. A Juno forgatókönyvírója, Diablo Cody által írt és rendezett Paradise, amelyben Julianne Hough, Holly Hunter, Octavia Spencer és Russell Brand is szerepel, papíron úgy tűnt, hogy jó lehet. Sajnos egy pillantás a film történetére elárulja, hol rontották el. A cselekmény egy jobboldali nőt követ, akinek halálközeli élménye van, és átértékeli konzervatív meggyőződését. A feltevés olyan, mint egy rosszul megírt középiskolai színdarab, és elpazarolja a szereplőgárdát, és gúnyt űz mindkét oldal őszinte meggyőződéséből. Valószínűleg jobban fognak szórakoztatni a fergeteges IMDb felhasználói kritikák, mint bármi a filmben.
#2
Bella Ramsey

Bella Ramsey

szül. 2003. 09. 30. (20 éves)
Bella Ramsey a Trónok harca 6. évadában debütált profi színésznőként, mint Lyanna Mormont, aki hamar a rajongók kedvencévé vált, és a következő két évadban is visszatérhetett. Bella az HBO új zászlóshajójában, a The Last of Us című sorozatban főszereplőként tért vissza Pedro Pascal oldalán, mint Ellie Williams. Bella... több»
Míg az eredeti videojátékban Ashley Johnson játszotta a tinédzser Ellie-t, a tévésorozatban egy fiatalabb színésznő, az angliai Nottinghamből származó Bella Ramsey-t választották. A Trónok harca rajongói biztosan felismerik őt Lyanna Mormont szerepéből, a Netflix Hilda című sorozatának éles fülű rajongói pedig a címszereplő trolbergi tinédzserként azonosíthatják be. Mint mindenkinek, aki fiatal korától kezdve színészkedik, Ramsey múltját is megkérdőjelezhető filmek tarkítják. Ahogy Ellie főszerepének köszönhetően egyre nagyobb hírnévre tesz szert, talán úgy akar tenni, mintha ezek közül néhány meg sem történt volna, beleértve a katasztrofális, legendás buktát jelentő Holmes és Watson című filmet. Ha nem tudnád, hogy Bella Ramsey szerepelt Arthur Conan Doyle klasszikusának siralmas újragondolásában Will Ferrell és John C. Reilly főszereplésével, megbocsátható, mert egyenesen borzalmas, és kevesen látták. Sőt, még a filmet gyártó Sony is tudta, hogy egy bukással van dolguk. A pletykák szerint inkább a Netflixnek próbálták eladni, mintsem hogy megkockáztassák a bukást a kasszáknál. Még a Netflix is tudta, hogy ezzel nem járna jól, így a Sonyé maradt(a Deadline szerint). Peter Sobczynski kritikus "gyötrelmesen szörnyűnek" nevezte a filmet, hozzátéve, hogy "már a forgatás első napjától kezdve nyilvánvaló lehetett, hogy a projekt az elképzelhető legreménytelenebb eset". Szerencsére a sztárokkal teletűzdelt szereplőgárdával legalább Ramsey jó társaságban volt.
#1
Pedro Pascal

Pedro Pascal

szül. 1975. 04. 02. (49 éves)
Santiago de Chile, Chile
Olyan televíziós műsorokban bukkant fel, mint pl: a Buffy: A vámpírok réme, Angyali érintés, Undressed, New York rendőrei, Nyomtalanul és az Esküdt ellenségek. Első filmes szerepét 1996-ban kapta a Burning Bridgesben. Bár ez egy rövidfilm volt, de mégis ez hozta meg számára az első sikert. 1999-től 2007-ig csakis sorozatokban kapott... több»
Pedro Pascalnak mostanában igencsak jól megy, hiszen nem egy, hanem két rendkívül népszerű sorozatot is vezet. A videojáték-adaptáció mellett Pascal a Star Wars Disney+ spin-offjában, a The Mandalorianban is a címszereplő fejvadászt alakítja, és mindezt a Netflix elismert bűnügyi drámája, a Narcos három évadának főszerepe után. Pascal nem mindig volt igazi A-listás szereplő. Jóval azelőtt, hogy Hollywood egyik legkeresettebb sztárja lett volna, B-filmekbe, direkt DVD-re készült filmekbe és alacsony, sikertelen tévésorozatokba szorult, beleértve a hírhedt Wonder Woman pilotfilmet, amely még a tévébe sem került be. A sorozat pilotjában, amely soha nem került le a tervezőasztalról, Adrianne Palicki játszotta az ostorral hadonászó hőst, Elizabeth Hurley a gonosz Veronica Cale-t, Pascal pedig Ed Indelicato, a Wonder Womannel együtt dolgozó rendőrtiszt szerepét. Az évek során felbukkant az interneten, és fanyalgó kritikákat kapott, Alan Sepinwall kritikus "teljes szégyenfoltnak" nevezte. Ha nem tudtad, hogy Pascal volt a sikertelen pilot egyik sztárja, nem vagy egyedül. Ez még Pascalt is meglepte, aki az Entertainment Weeklynek elmondta, hogy tulajdonképpen elfelejtette, hogy már a hősnő képernyős kalandjainak részese volt, miután a 2021-es Wonder Woman: 1984 című nagyjátékfilm folytatásában a gonosztevő Maxwell Lordot alakította. Sajnos, valószínűleg azt kívánja, bárcsak ne emlékezett volna rá.