A kimenekítési projekt mától elérhető a Netflixen.

A filmet Scott Waugh rendezi, aki számára nem idegen az akciófilmek világa. Olyan produkcióknál dolgozott rendezőként, produkerként és vágóként, mint az Elragad a hév és A bátorság törvénye.

Jackie Chan (Csúcsformában) és John Cena (Suicide Squad - Öngyilkos osztag) vezetik a szereplőgárdát Luo Feng és Chris Van Horne szerepében. Két, volt különleges egységben szolgáló katona szerepét alakítják, akiknek civilek csoportját kell kísérniük Bagdad hírhedt halál autópályáján át.

Cena és Chan mellett a filmben szerepel még Pilou Asbæk (Páncélba zárt szellem, Trónok harca), Zhenwei Wang (A karate kölyök), Amadeus Serafini (Scream: The TV Series), Rachael Holoway és Max Huang (Mortal Kombat).

A film a Kínai nyugati részén készült, eredetileg Sylvester Stallonét szemelték ki a főszerepre. A projektet először 2018-ban jelentették be, és eredetileg Project X-nek, valamint SNAFU néven isemlegették.

A filmet nem tutatták be a mozikban, egyenesen a Netflix felületére érkezett, bár nem kapja meg a Netflix Original logót.

Az XYZ Films forgalmazza a filmet. A film streaming szolgáltatón való feltűnése tovább bővíti a Netflix és az XYZ Films közötti növekvő együttműködést, amely az elmúlt években kizárólagosan licenszelt és gyártott filmeket hozott létre a Netflix számára. Az XYZ Films-től olyan címek érkeztek a Netflixre (mind saját gyártású filmek, mind licenszelt SVOD premierként), mint a Blackout és A platform.

A közelgő Netflix saját gyártású projektek közé tartozik a Run Rabbit Run (amelyet 2023 júniusában fog bemutatni), a Code 8 és a Havoc.

akció | kaland | thriller | vígjáték

A különleges erők két volt katonájának egy csoport civilt kell elkísérnie a bagdadi „halál országútján” a biztonságos zöld zónába.   több»