Moziba be! - Ezeket a filmeket nézzük a héten (ajánló)

Kilenc premierfilm közül válogathatunk a héten!

Végre hozzánk is megérkezik az első Rocky-spinoff, a Creed - Apollo fia, melyért Sylvester Stallone megkapta a legjobb férfi mellékszereplőnek járó Golden Globe-díjat.

Jön a tavalyi sikervígjáték folytatása, a Pofázunk és végünk Miamiban Kevin Hart és Ice Cube főszereplésével, akikhez ezúttal az X-Men: Apokalipszis szépséges színésznője, Olivia Munn is csatlakozott.

Négy évvel a harmadik rész után újra a mozikban a három komisz rágcsáló. Az Alvin és a mókusok – A mókás menet főszerepében a pályája elején járó Bella Thorne-t láthatjuk, aki bár még csak tizennyolc éves, már több tucat filmben bizonyította tehetségét.

A héten a mozikban kerül Kern András legújabb filmje, a Gondolj rám, melynek posztere komoly hullámokat vert. Reméljük a film is így tesz majd.

 Igazi ínyencséggel jelentkezik a Pannonia Entertainment, mely elhozza a Monty Python társulat kultikus vígjátékát a hazai vásznakra. A Gyalog galoppot digitálisan felújított változatban nézheti meg a közönség.

Egy tekintélyelvű liberális és ateista apa, és papnak készülő fia történetét dolgozza fel a Ha Isten úgy akarja című olasz vígjáték, mely számos külföldi fesztiválon szerepelt sikerrel.  

Szintén a vígjátékok mezőnyét erősíti az Így jártam a mostohámmal, azonban ebben az esetben Franciaország adja a történet hátterét. 72. Velencei Filmfesztiválon is bemutatott produkció főszerepében Julie Delpyt láthatjuk.

A nemzetközi szinten sztárként ünnepelt, Hollywoodban is járatos Kassai Lajos életéről szól A Lovasíjász című dokumentumfilm, melyet Kaszás Géza rendezett.

Végül, de nem utolsósorban hozzánk is megérkezik a Saul fia egyik legnagyobb kihívója a legjobb idegen nyelvű film Oscar-díja kapcsán, a Mustang. A francia produkció neve mellett közel  két tucat szakmai díj áll. Az európai filmek kedvelőinek biztosan nem okoz csalódást. 

Ha még többre vagy kíváncsi az említett filmek kapcsán, kattints a vastagon szedett linkekre, ugyanis az adatlapokon számos további információval, érdekességekkel, előzetesekkel, galériával, kritikákkal és sok mással várunk.