Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
82%

Mustang (2015)

Mustang
Filmadatlap
 
27
Szereplők
12
Vélemények
11
Képek
3
Videók
 
szucszoli   2020. 08. 13.

legújabb vélemény

0
Kilóg a lóláb

Valahogy rettentő kínos érzés fogott el, amikor néztem a filmet. Olyan szituációk vannak benne, amik nagyon le vannak sarkítva. Nagyon nem tudja a film ezeket úgy tálalni, hogy hihetőnek érezzem. Ha hasonló filmet keresnék, akkor a Körhinta című 56-os Fábri Zoltán filmet nézzétek meg! Ég és föld a különbség, mert az egy olyan film, ami meg van írva rendesen!

 
Deku   2017. 12. 09.

2

Szinte rossz volt nézni ezt a filmet annyira tele volt közhelyes jelenetekkel. Elkeserítő volt látni, hogy ennyire egyhangú és semmilyen a sztorija. Egyenesen förtelmes és kiábrándító lett a film.


 
ArpiHajdu és Réci   2017. 04. 23.

1
A Saul fia méltó vetélytársa

A film, amelyre úgy emlékeztem tavalyról, hogy a Saul fia fő vetélytársa volt az Oscar-gálán. Természetesen nagyon örültem, mikor hazánk jelöltje nyerte el a Legjobb idegen nyelvű filmért járó díjat, ám ma sikerült megnéznem a Mustangot, s azt kell m... teljes kritika»

 
Berto49   2017. 06. 28.

0

Elnézést kérek azoktól, akiknek nagyon tetszett ez a film. Nekem meglehetősen karcos véleményem van róla, de tudjuk: ízlések és pofonok... Sokat kínlódtam vele, nem tudtam megkülönböztetni az öt – egyébként szép – csajszit. Az apjuk jobban tette voln... több»

 
Queenakasha   2018. 03. 26.

0

Amikor ezt a filmet megnéztem, a következő gondolataim támadtak: Ez a film egyszerűen nagyszerű. Egyik szemem sír, a másik pedig nevet. Azon tűnődtem, hogyan létezik az, hogy mi ezt a filmet legyőztük, persze ez csak költői kérdés volt… Természetesen... több»

 
lauralaura   2019. 01. 31.

0

Durva jó kis filmecske volt. Kapsz egy kis ízelítőt, milyen is lehet Törökországban lányként felnőni, szigorú szülőkkel. Érdemes megnézni, csupa érdekes dolgot rejt.

 
bbozsi   2018. 12. 15.

0

Imádni való film, egy szinte hihetetlen világot mutat be, ami szinte itt és teljesen most létezik. A gyereklányok nagyon hitelesek, semmi elnagyolt nincs a történetben, mégis végig érdekes, gondolkodásra késztet. Barátnőm habozott megnézni, de utólag nagyon örült, hogy leült ő is. Mindenkinek ajánlom.

Galéria (11)

Videók (3)

A film összbevétele 5 274 664 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 13 113 576 forintot termelt. A hazai mozik összesen 12 782 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A rendezőnő, Deniz Gamze Ergüven a forgatás kezdetekor 13 hetes, a befejeztekor pedig 20 hetes terhes volt.

(elekm90 )
 

A Mustang Deniz Gamze Ergüven első nagyjátékfilmje. A rendezőnő ugyan török származású, de Franciaországban nőtt fel, így történt, hogy a 2016-os Oscar-díj átadóra Franciaország nevezhette a filmet.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film 2015-ben a miskolci Cinefest nagydíját is elnyerte. A dolog érdekessége, hogy a 2016-os Oscar-díjátadón pedig éppen a Mustang volt a Saul fia legnagyobb vetélytársa.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Mustang mint cím az amerikai vadlovak metaforája, amelyek akkor a legszebbek, ha szabadon engedik őket, akárcsak a film főszereplői.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Nem sokkal azelőtt, hogy elkezdődött volna a film forgatása, Deniz Gamze Ergüven rendező megtudta, hogy gyermeket vár. A vezető producer ezek után úgy vélte, hogy belekezdeni a forgatásba nem volna túl ésszerű dolog, ám a többi producer mégis támogatta a filmet, így végül az sikeresen elkészülhetett.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Deniz Gamze Ergüven nyerte el az Európai Filmakadémia FIPRESCI-díját, azaz a legjobb első rendezésnek járó elismerést ő vehette át 2015-ben.

(erare)
 
Szokás mondani, hogy az élet a legjobb, vagy a legnagyobb rendező. Itt ez hatványozottan igaz - oké, két díj Cannes-ban, rendkívül jó fogadtatás, erős rendezés, jó színészek - így is jellemezhetnénk a Mustangot, ha egy film lenne a sok közül, és letudnánk a szokásos, magasztaló gondolatokkal. Viszont itt többről van szó, mint pusztán egy jó film! több»
 
Az idei Cinefest meglepetésfilmje, és egyben fődíjasa a Mustang végre eljutott a hazai mozikba. Időközben a film bezsebelt jó pár nemzetközi fesztiváldíjat (Szarajevó, Stockholm, Hamburg), Arany Glóbusz jelölése után pedig egyenesen a Saul fiával lesz versenyben a legjobb idegennyelvű film díjáért február utolsó napjaiban. több»
 
Ergüven első játékfilmjével egyértelművé tette, hogy jó történetmesélő, tud bánni a színészekkel és hogy harcosan kiáll társadalmi ügyek mellett. De azt még a következőkben kell bizonyítania, hogy nagy formátumú filmrendező. több»