Ahogy megállíthatatlanul közeledik az év vége, úgy bukkannak fel a neten a különböző szavazások is az év legjobb vagy legrosszabb dolgairól szinte minden aspektusban. És ebből természetesen nem hiányozhatnak az olyan listák sem, mint az év legjobb filmjei, legnagyobb bukásai vagy jelen esetben az év legnépszerűbb színésze. Utóbbit egy netes felmérés eredménye alapján választották meg: kiről beszéltek idén a legtöbbet a Twitteren és más közösségi média csatornákon?

Nem annyira meglepő az eredmény sem akkor ha csak az első helyezettet, sem akkor, ha a teljes top tízes listát nézzük meg. Idén ugyanis a Marvel moziverzuma tarolt, pontosabban annak színészei. Miért? Mert az év tíz legnépszerűbb színésze közül hat is kötődik napjaink kedvenc szuperhős-filmjeihez.

A tizedik helyezett Mark Ruffalo lett, aki évek óta rendre zseniálisan hozza Hulk szerepét, amit korábban sem Eric Bana, sem Edward Norton nem mondhatott el magáról. A kilencedik helyezett Jennifer Lopez végzett, míg a nyolcadik legtöbbször említett színész Kanna Hashimoto volt idén. A hetedik helyezett Thor, vagyis Chris Hemsworth lett, őt pedig a lélegzetelállító Keanu Reeves előzte meg az hatodik helyen.

Az első ötből pedig nem kevesebb, mint négy kötődik a Marvel mozikhoz. Az ötödik Cameron Boyce lett, őt viszont sorrendben Robert Downey Jr. (a negyedik), Zendaya (a harmadik), valamint Chris Evans (a második) előzte meg. És akkor ki lehet az, akiről 2019-ben a legtöbbet beszéltek az emberek az interneten? Ki más, mint a barátságos és közkedvelt… Tom Holland!

Az ifjú, még mindig csak huszonhárom esztendős Holland filmes karrierje a 2010-es évek elején indult, de kétségtelenül a 2016-os Amerika Kapitány: Polgárháború hozta meg neki a világhírnevet. Ebben alakította először Pókembert, akit aztán két saját moziban, valamint a Bosszúállók: Végtelen háborúban és a Bosszúállók: Végjátékban is eljátszhatott.

Holland nem csak azért kerülhetett e lista élére, mert tökéletesen illik rá Peter Parker egyébként nagyon hálás szerepe, hanem azért is, mert a jelek szerint kulcsszerepet játszott a Sony és a Disney között kialakult szituáció rendezésében is. Mint ismert, a Sony – ami a Pókember franchise jogait birtokolja – szerződése lejárt a Disney-vel, így egy ideig erősen kérdéses volt, hogy Pókember a jövőben szerepelhet-e a Marvel moziverzumban, ami viszont a Disney-é. Végül sokat nyomott a latba Holland kiállása is a közös folytatás mellett, amivel valószínűleg legalább annyi rajongót szerzett, mint amennyit hálóhintázással.

#10
Mark Ruffalo

Mark Ruffalo

szül. 1967. 11. 22. (56 éves)
Kenosha, Wisconsin, Amerikai Egyesült Államok
Mark Ruffalo 1967. november 22-én született Kenoshában, az Egyesült Államokban, fodrásznő és szobafestő gyermekeként. Olasz és kanadai francia felmenőkkel rendelkezik. Virginia Beach-en, San Diegóban majd Los Angelesben töltötte gyerekkori éveit. A Stella Adler Conservatoryn végezte tanulmányait, majd az Opheus Theatre Company egyik... több»
#9
Jennifer Lopez

Jennifer Lopez

szül. 1969. 07. 24. (54 éves)
The Bronx, New York, Amerikai Egyesült Államok
Jennifer Lopez 1969. július 24-én született New Yorkban, apja programozó, édesanyja alapiskolás tanár. Lopez már fialton vonzódott az előadóművészet iránt, szülei pedig mindenben támogatták lányukat. A tánc meghatározónak bizonyult az életében, ugyanis annak köszönhetően indult be karrierje a televízió képernyőin és a... több»
#7
Chris Hemsworth

Chris Hemsworth

szül. 1983. 08. 11. (40 éves)
Melbourne, Victoria, Ausztrália
Chris Hemsworth 1983. augusztus 11-én született Melbourne-ben, Ausztráliában egy angoltanárnő és szociális munkás gyermekeként. Testvérei, Luke és Liam szintén színészek. Melbourne-ben és vidéken, egy kis közösségben nőtt fel. 2004-től három évadon keresztül a népszerű ausztrál szappanoperában, az Otthonunkban (Home and... több»
#6
Keanu Reeves

Keanu Reeves

szül. 1964. 09. 02. (59 éves)
Beirut, Libanon
Keanu Reeves 1964-ben született Bejrút városában, Libanonban. Neve hawaii nyelven azt jelenti: ”szellő a hegyek fölött”. Gyerekkorától vonzódott a színészethez, és már tizenévesként kapott néhány kisebb filmes munkát, az iskolából viszont kibukott, diszlexiával is küzdött. Ügynöke kezdetben K. C. Reeves néven futtatta, mert... több»
#5
Cameron Boyce

Cameron Boyce

szül. 1999. 05. 28. - elhunyt 2019. 07. 06.
Los Angeles, California, USA
Cameron Mica Boyce 1999. május 28-án született Los Angeles-ben, Kalifornia államban. Tagja az X-Mob nevű breaktánc csapatnak, amit négy barátjával együtt alapított.  Az apja afroamerikai, anyja pedig zsidó származású. Egy húga van, Maya Boyce.  Apai nagyanyja, Jo Ann Boyce az első afroamerikaik közé tartozott, akik integrált... több»
#4
Robert Downey Jr.

Robert Downey Jr.

szül. 1965. 04. 04. (59 éves)
New York City - New York - Amerikai Egyesült Államok
Robert John Downey Jr. 1965-ben született a New York-i Greenwich Village-ben, az underground filmes Robert Downey Sr. és Elsie Downey fiaként. Nővére az író, színésznő Allyson Downey. 20 éves korában egy szezon erejéig csatlakozott a híres Saturday Night Live stábjához erejéig, ezt követően színészi ambíciókat dédelgetve... több»
#3
Zendaya

Zendaya

szül. 1996. 09. 01. (27 éves)
Oakland, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Zendaya Maree Stoermer Coleman 1996. szeptember 1-jén született. Amerikai színésznő, énekesnő és táncos. Szülei Kazembe Ajamu Coleman és Claire Stoermer. 2 fiútestvére és 3 lánytestvére van: Austin, Julien, AnnaBella, Kaylee, Katianna. Tanulmányait az Oaklandi Művészeti Iskolában végezte. A kaliforniai Shakespeare színház... több»
#2
Chris Evans

Chris Evans

szül. 1981. 06. 13. (42 éves)
Sudbury - Massachusetts - Amerikai Egyesült Államok
Chris Evans 1981. június 13-án született az egyesült államokbeli Bostonban. Ereiben ír és olasz vér is csögedezik. Édesanyja egy színház művészeti vezetője volt, három testvére közül pedig ketten szintén színészek. Az ő hatásukra vett rész iskolai színdarabokban, majd középiskolai tanulmányai után a színvonalas New York-i... több»
#1
Tom Holland

Tom Holland

szül. 1996. 06. 01. (27 éves)
Kingston upon Thames, Egyesült Királyság
Thomas Stanley Holland 1996. június 1-én született Londonban, Kingston-upon-Thames-ben Nicola Elizabeth fotós és Dominic Holland író és komikus gyermekeként. Három testvére közül Holland a legidősebb , testvérei: Sam és Harry akik ikrek és 3 évvel fiatalabbak, és Patrick aki nyolc évvel fiatalabb. Tanulmányait a római-katolikus... több»