A listában olyan romantikus filmeket gyűjtöttem össze, amelyekben a pároknak legyőzhetetlen akadályokkal kell megküzdenie és egytől-egyig veszítenek a halálos kórral szemben. Ezekben a filmekben a néző együtt éli meg a szereplők egymásra találásának történetét és végül együtt szomorkodik a párok magára maradt tagjaival. Nem igazán vasárnap délutánra való, könnyed romantikával kecsegtető alkotások ezek, de az élet sem mindig produkál rózsaszín love story-kat.

#10

79 Ősz New Yorkban  (2000)

(7)

dráma | romantikus

Will (Richard Gere) élvezi az agglegényéletet. Imád főzni, imádja az éttermet, melynek tulajdonosa és legfőképpen, imádja a nőket. Javíthatatlan cinikus és alkalmatlan a... több»

A filmet sokan úgy aposztrofálják: "A Love story beszökött New York-ba". Azt még túlszárnyalhatná a sors, hogy Will jóval idősebb a furcsábbnál-furcsább kalapokat készítő lánynál, akibe menthetetlenül beleszeret, de Charlotte gyógyíthatatlan betegsége nem várt küzdelmek elé sodorja a párt.
#9

77 Szerelem és más drogok  (2010)

(23) (5)

dráma | romantikus | vígjáték

Jamie (Jake Gyllenhaal) igazi szívtipró, nincs nő, akit ne tudna megszerezni, és ki is használja a lehetőségeket. Emellett a munkában is sikeres. Egy napon azonban találkozik... több»

Hogyan vágjon bele egy szerelmi kapcsolatba egy Parkinson-kóros lány, akinek már semmi reménye a gyógyulásra? Maggie és Jamie története magával ragadó, olykor kiábrándító és kellőképpen élet-szagú.
#8

85 Most jó  (2012)

(28) (3)

dráma | romantikus

TV-ben (BBC Earth, csütörtök 01:33)

Tessa (Dakota Fanning) leukémiás. Vele tényleg meg fog történni az, amitől szinte mindenki retteg: rövidesen meg fog halni. Csakhogy Tessa 16 éves, és mindössze néhány hónapja... több»

A leukémiás tizenéves lány, Tessa halálos betegsége miatt összeállítja saját bakancslistáját. Arra azonban nem gondol, hogy nehezebb lesz megválnia az életétől, amikor megismeri Adam-et. Nem egy könnyed romantikus tini film, de kategóriájában feltétlenül top 10-es.
#7

84 Édes november  (2001)

(22) (2)

dráma | romantikus

Nelson Moss (Keanu Reeves) magának való, munkamániás üzletember. Egy napon összehozza a sors Sarával (Charlize Theron), aki miatta bukik meg egy autóvezetői rutinvizsgán. Sara... több»

Egy klasszikus meglátni és megszeretni történet, amelyben Nelson nem is sejti, hogy tényleg az utolsó hónapját tölti szerelmével, Sara-val.
#6

76 Életem  (1993)

(3) (2)

dráma

Bob Jones rövid időn belül olyan hírekkel szembesül, amik gyökeresen megváltoztatják az életét. Megtudja, hogy gyermeke fog születni, viszont azt is, hogy halálos betegségben... több»

A fiatal házaspár (Bob és Gail) élete végre fordulópontjára érkezik, kisbabát várnak. Ám hamar megzavarja örömüket a végzetes kór, amely megtámadja Bob-ot, aki nem mindennapi módon szeretné elérni, hogy kisfia emlékezzen rá, akkor is, amikor ő már nem lesz.
#5

88 Séta a múltba  (2002)

(16) (18)

dráma | romantikus

Landon (Shane West) a középiskolában igazi menő arcnak számít. A legnagyobb örömöt az jelenti számára, ha a gyengébbekkel gonoszkodhat. Ám egyszer balul sül el egy tréfája,... több»

A vagány srác (Landon) és a stréber lány (Jamie) egymásra találásának története, amelynek egy halálos betegség vet véget, a film záróképében egy hatásos mondattal és szép filmzenével: "A szerelmünk olyan, mint a szél: nem láthatod, de érzed!"
#4

85 Moulin Rouge!  (2001)

(27) (30)

dráma | musical | romantikus | szatíra

Disney+

A századfordulós Párizsban egy tehetséges fiatal író, Christian belecsöppen Toulouse-Lautrec bohém körébe. A festő vezeti be a Montmartre művésztársaságba, ahol Christian... több»

Minden idők egyik legkedveltebb musical-e, a csillogó kán-kán táncosnők, az abszint mámorban úszó bohémok világa, egy szegény író és egy komoly álmokat dédelgető kurtizán szerelmének története, amely nem kapja meg a happy end-et, Satine-t és Christian-t végül elválasztja a lányt megtámadó halálos kór.
#3

93 Forrest Gump  (1994)

(324) (40)

dráma | romantikus

SkyShowtime

A film főszereplője Forrest Gump, egy tipikus hétköznapi ember, aki gyermekkora óta azt csinálja, amit mondtak neki. Mindig is betartotta az édesanyja által kitalált és sokszor... több»

Minden idők legnagyobb klasszikusa a film, amely mindenkinek más-más momentum miatt válik fontossá. Jenny és Forrest csöndes elválása azonban, a film végén a lány halálos betegsége miatt, senkit nem hagy hidegen.
#2

87 Csillagainkban a hiba  (2014)

(175) (13)

dráma | romantikus

Disney+

Hazel Grace (Shailene Woodley) és Gus (Ansel Elgort) egyszerű, szerelmes kamaszoknak tűnhetnek, kapcsolatuk azonban korántsem mindennapi. A két fiatal a rákbetegek önsegítő... több»

Egy rendkívül bájos történet, amelynek már a legelején biztos lehet a néző, hogy nem fogja megkapni a happy end-et. Bár sokáig azt hisszük, hogy a két szerelmes közül Gus az erősebb, Hazel Grace-nek és nekünk is el kell engednünk azt a fiút, akit nagyon könnyen a szívünkbe zártunk. Azért mégis megkapják az ő "kis végtelenüket".
#1

94 Love Story  (1970)

(3) (9)

dráma | romantikus

Netflix

Oliver gazdag családból származik, fényes ügyvédi karrier áll előtte. Az egyetemen megismerkedik a szerény anyagi háttérrel rendelkező Jenniferrel. Oliver apja ellenzi a... több»

A szomorú véget érő szerelmes filmek egyik klasszikusa. Jenny és Oliver története kimerülhetne csupán annyiban, hogy más társadalmi rétegből érkezett fiatalok egymásra találását mutatja be, ám Jenny betegsége miatt, ennél jóval összetettebb film élményt kapunk.