82% 288 szavazat
Hős

Hős

Ying xiong
Filmadatlap
9
Vélemények (9)
29
Szereplők (29)
84
Képek (84)
1
Videók (1)
9
Érdekességek (9)
Díjak
Filmkritika
1
Cikkek (1)
Fórum
Hős
Lejátszás
elekm90  
Maggie Cheung
Jet Li
Maggie Cheung

FILMINFÓ

Kína történelmének legvéresebb korszaka, amikor a birodalom 7 részre szakad, és minden tartomány uralkodója totális hatalomra tör. A legerősebb király, a Csin birodalom uralkodója az egész ország meghódításán munkálkodik, célja, hogy ő legyen Kína első császára. Ellene szövetkezik a három… Több


Rendező: Yimou Zhang
Forgatókönyvíró: Feng Li, Yimou Zhang, Wang Bin
Zene: Tan Dun
Ország: Hongkong, Kína
Premier (HU): 2004.05.06.
 
2022.09.26 Erik Csok

legújabb vélemény

A harcművészeti filmek egyik, hanem a legjobbja

Ez egy csodálatos film. Az a látvány, azok a tájak, és azok a harci jelenetek mind-mind aranyat érnek. Az öreg Li egyik legjobb filmje, és itt sem spórol a bunyókkal kapcsolatban. Nagyon érdekes a története, és szeretem az ilyen ázsiai harcművészeti filmeket. Csak ajánlani tudom!

0
 
2021.02.07 Eastern79

Festmény a filmvásznon

A maga idejében a legdrágább kínai film volt ez a csodálatos wuxia, amely rendkívül művészi, érzelmes és akciódús. A Névtelen (Jet Li) kalandjait követhetjük nyomon, ahogy a császárnak meséli történetét. Több szereplő nézőpontjából követhetjük a történetet, amelyben szerelem, cselszövés és ármány színezi az eseményeket: szó szerint. A rendező koncepciója az volt, hogy az egyes szekvenciák képi világa mindig az adott témához kapcsolódó, egyetlen szín köré rendeződött. A csodálatos helyszínek, kosztümök, a gyönyörű zene és a remek színészek pedig egyenesen mesterművé, illetve mára kult-klasszikussá emelték a harcművészeti filmek rajongóinak körében.

1
 
2020.11.19 elekm90

Igényes lírai film szép képekkel, bár a művészi akciójeleneteket eleinte szoknom kellett. A történetvezetés is kimondottan tetszett, a több mesélős ötlet jó döntés volt.

1
 
2019.04.26 Norbert93

Igényes és szép történet, kiváló alakítások és első osztályú filmzene, de ezek a dróton repülős meg helyből 10 métert ugráló emberkék olyan szinten lehúzták a filmet, hogy az valami nézhetetlenné vált. Inkább idétlen vagy nevetséges, mintsem művészi és látványos.

1
 

Az ázsiai filmgyártás más koncepciókon alapszik,akinek viszont ráhangolódik az agya,az be tudja fogadni.Nekem nagyon tetszettek a harci jelenetek,és a történet is nagyon jó,sok mindent tanulhatunk Kína történelméből,egy finom körítéssel megspékelve.Jet Li ismét megmutatja páratlan harci képességeit.

0

A film összbevétele 177 394 432 dollár volt (imdb.com).

#1
 

A filmet először Kínában mutatták be 2002. október 24-én.Szerző: Archívum

#2
 

A film valós történelmi eseményeken alapszik (i. e. 227-ben Jing Ke által elkövetett merénylet Csin Si Huang-ti császárral szemben).Szerző: Archívum

#3
 

A filmből származó bevétel 177 394 432 USD volt.Szerző: Archívum

#4
 

A filmtörténet 3. legsikeresebb idegen nyelvű filmjeként tartják számon az Egyesült Államokban a bevételi adatok alapján. Szerző: Archívum

#5