Zack Snyder a The Joe Rogan Experience című műsorban beszélt a Netflixhez való közelmúltbeli csatlakozásáról. Az 58 éves filmrendező karrierje nagy részét a Warner Bros.-nál töltötte, de A halottak hadserege című zombis akciófilmjének 2021-es megjelenésétől kezdve a streamingre váltott.

Snyder legutóbbi Netflix-eredeti filmje a Rebel Moon 1. rész: A tűz gyermeke volt, amelynek első fejezete 2023 decemberében debütált. A második rész (Rebel Moon: 2. rész - A sebejtő) idén tavasszal érkezik.

A Netflix-hatósugár

Snyder kifejezte meglepettségét annak kapcsán, hogy mekkora lett az elmúlt években a Netflix elérése a hagyományos filmstúdiókhoz képest. Ennek bizonyítására matekozott kicsit és kihozta, hogy a Rebel Moon első részét többen látták kisképernyőn, mint 2023 egyik legnagyobbat szóló alkotását, a Barbie-t.

"Ez nem olyan, mint egy mozis szituáció. Ha akarod, most rögtön bekapcsolhatod a telefonodon és megnézheted itt és most. Ennyire őrületes. Ez a modell, ez a gépezet, amit építettek, tényleg valami más. Tényleg őrületes, ha belegondolsz." - mondta a rendező.

"A Netflix képes olyasmit beilleszteni a populáris kultúrába, mint egy dokumentumfilm a Forma-1-ről" - mondta Snyder - "Hogyan máshogy juttatnád el ezt az emberekhez, nem igaz? Sehogy. Ha egy moziban adod ki, öt ember megy el. Szó szerint öt ember megy el. Ha a tévében vetítik, 100 millióan látják. Ez őrület. Ez egy másik modell... alternatívát adsz a közönségnek" - folytatta az alkotó. 

Jegyezzük meg újra, hogy Snyder szépreményű űroperáját talán még a Barbie-nál is jobban lehúzták. Pontosabban, előbbi filmet egységesen minden kritikus szörnyűnek találta, míg utóbbi inkább csak vad kiakadásokat gerjesztett bizonyos körökben, azonban a bevételeken ez nem látszott meg, mivel a Warner történetének legnagyobb bevételű filmjévé vált a maga 1,4 milliárd dolláros bevételével.

akció | dráma | fantasy | kaland | sci-fi

Egy galaxis népe elküld egy fiatal lányt, hogy más bolygóktól kérjen segítséget, hogy meg tudják védeni kolóniájukat egy zsarnoki hatalommal szemben. több»

A Snyder-matek

"Lássuk a Rebel Moont. Mondjuk most éppen majdnem 90 millió megtekintésnél tart, igaz? 80 vagy 90 millió fiók/előfizető kapcsolta be körülbelül. Két nézőt feltételeznek megtekintésenként, igaz? Tehát ha a filmet a mozikban vetítenék, az 160.000.000 ember lenne, aki megnézné, ha ezt a számítást vesszük alapul." - kezdte a rendező a számolást.

"160,000,000 ember 10 dollárért vesz egy jegyet... 160,000,000 szorozva tízzel. Az 1,6 milliárd. Tehát valószínűleg többen látták a Rebel Moont, mint a Barbie-t a moziban, nem igaz?" - futtatta ki gondolatmenetét Snyder.

Snyder és a Barbie

A rendező bevallotta azt is, hogy nagy rajongója Greta Gerwig kasszasiker-vígjátékának. Elmondta, hogy "imádta" a Barbie-t, és újra megjegyezte, hogy mennyire jól esett neki a Zack Snyder: Az Igazság Ligája című filmjére tett utalás.

"Azt mondtam, hogy ez fantasztikus. A feleségem azt mondta: 'Ez király, ugye? Ez király, hogy idéznek téged.' Én meg azt mondtam, hogy ez 100 százalékig király."

Ha megnéznéd/meghallgatnád az egész beszélgetést, lentebb megteheted! Ha pedig kedvet kaptál egy kis Snyder-féle űroperásdira és van Netflix előfizetésed, csak menj a film mafab adatlapjára, kattints a Netflix ikonra és máris egy ismerős világban találhatod magad.

Hamarosan érkezik a film második fejezete is egy még #badassebb Sofia Boutella-val! Ha más nem is, de a színésznő remek akcióhős karaktert kapott ebben a filmben. Azonban, ha igazán jót akartok tőle látni, érdemes a Maxra mennetek és csekkolni az Engedetlen hősök című sorozatot! Grantáltan zseniális!