5 nagyszerű film, amit nem láthattál a mozikban

A mai világban annyi lehetőség van a filmnézésre, hogy könnyű túlterheltnek érezni magunkat, amikor egy jó filmet keresünk.

Végtelen mennyiségű film áll rendelkezésre, amelyeket bármikor megnézhetünk. Még a filmnézés módjai is fejlődtek, hiszen ma már nem csak egy eszközön lehet filmet nézni. A táblagépektől az okostelefonokon, laptopokon át a videojáték-konzolokig, a filmeket már nem csak a tévén lehet nézni. Ráadásul mindig lehetőség van arra, hogy megnézzünk egy új filmet a mozikban.

A moziba menni, hogy megnézzünk egy vadonatúj filmet, a mozirajongók számára a moziélmény része. Egy új történetet a szemünk előtt kibontakozni látni a nagyvásznon mindig varázslatos pillanat. A legérdekesebb és legemlékezetesebb moziélmények némelyike a moziban történik, mert a filmet egy idegenekkel teli teremben nézik, akik mindannyian különböző érzelmeket élnek át, amikor először (vagy egyeseknél másodszor vagy harmadszor) néznek egy filmet.

Természetesen vannak olyan filmek, amelyek teljesen kihagyják a moziban való bemutatkozást, és ehelyett a stúdiók ezeket a filmeket szigorúan otthoni megtekintésre adják ki.

Azokat, amelyek esetében kihagyták a mozis forgalmazást, régebben közvetlenül VHS-re vagy DVD-re adták ki, de mára ez a módszer is elavulttá vált. Ma már sok filmet közvetlenül a streaming-szolgáltatókon keresztül adnak ki. Az a feltevés, hogy egy filmet kizárólag streamingszolgáltatásban adnak ki, anélkül, hogy a mozikban nagy sikerrel futott volna, azt jelenti, hogy a film nem lehet jó, de ez nem mindig van így.

Az alábbiakban öt csodálatos filmet mutatunk be, amelyek egyenesen streamingre kerültek.

#5

87 Hamilton  (2020)

dráma | életrajzi | musical | történelmi

A film Alexander Hamilton, az USA egyik alapító atyja és első pénzügyminisztere történetét mutatja be.     több»

Ha valahogy még nem láttad Lin-Manuel Miranda korszakalkotó Broadway-musicaljének koncertfilmváltozatát, akkor ezt most gyorsan pótold! Ez azon ritka kulturális jelenségek egyike, amelyek valóban megfelelnek a hype-nak. Miranda az alapító atyát, Alexander Hamiltont alakítja, aki a semmiből emelkedik az amerikai kormány megalakulásának egyik legbefolyásosabb hangjává. Mindent hallottál már arról, hogy miért fontos kulturális szempontból, hogy hogyan hozza a hip-hopot a zenés színházba, és hogyan követeli vissza az amerikai történelmet a színes bőrűek számára. De tudod, hogy a "Wait for It" milyen jó dal? A Disney+-t nézve megtudhatod!
#4

72 Búcsú Yangtól  (2021)

(4)

dráma | sci-fi

HBO Max

Egy olyan világban, ahol a szülők robotokat vásárolnak élő bébiszitter gyanánt, egy apa és lánya megpróbálja megmenteni robot családtagjuk, Yang életét. több»

Kogonada második nagyjátékfilmje egy megható sci-fi film egy családról, amely kibékíti a szerelmet, az életet és a veszteséget, amikor lányuk édes AI gondozója váratlanul összeomlik. A lány apja, Jake (Colin Farrell) minden lehetséges módját keresi, hogy megjavítsa, de rájön, hogy a szeme láttára hagyta elmúlni a családja életét, és rájön, hogy egy olyan szakadékot kell áthidalnia, amiről nem is tudta, hogy egyáltalán létezik. A Yang Kogonada második rendezése a 2017-ben bemutatott Columbus című megható filmje után, és ugyanazt a bájt sikerült megragadnia, amit akkor. Minden egyes alakítás szívből jövő. Ez az a fajta film, amely a nézőkben a saját életükre való reflektáltság érzését hagyja, és egy széles körű mozibemutató jót tett volna ennek az elgondolkodtató üzenetnek, szemben azzal, hogy a Showtime-on a nappaliban nézzük.
#3

82 A metál csendje  (2019)

(7) (5)

dráma | zenés

Amazon Prime Video | HBO Max | Telekom TVGO

Ruben teljesen a zenének és a koncerteknek szenteli az életét. A fiatal srác a barátnőjével közösen alapított zenekarban dobol, egy reggel azonban szinte teljesen elveszíti a... több»

Az Amazon Original filmként megjelent A metál csendje cselekméyne egy Reuben nevű heavy metal dobos (Riz Ahmed) körül forog, aki az elmúlt négy évben barátnőjével/vezető énekesnőjével, Lou-val (Olivia Cooke) pillanatról pillanatra éli az életét. Amikor a turné közben hallása rohamosan romlani kezd, Reubennek meg kell barátkoznia süketségével, és el kell fogadnia, hogy teljes hallása nélkül is képes teljes életet élni. Riz Ahmed igazán hihetetlen alakítása mellett a film egyik legjobb tulajdonsága a hangok használata. A hangcsapat kiváló munkát végez a film hangjának megtervezésében, hogy hitelesnek érezzük, milyen is egy siket ember világa. Különösen igaz ez akkor, amikor Reuben először próbálja fel a hallókészülékét. Olyan fémes kattogó hangja van, amitől minden más szinte robotikusan vagy gépiesen hangzik. Ezt egy mozi hangrendszerével hallgatni sokkal jobban feldobta volna az élményt, mint egy sima tévén végignézni.
#2

81 Tick, Tick... Boom  (2021)

(7) (8)

dráma | életrajzi | musical

Netflix

Jon, a színházi zeneszerző története, aki pincérkedik, és közben írja a művét Superbia címmel... és reménykedik, hogy ez lesz a következő nagy amerikai musical, ami elhozza... több»

Lin Manuel Miranda rendezői debütálása, a Tick, Tick... Bumm! című filmje Jonathan Larson azonos című musicalje alapján készült. Larson volt az alkotó, aki a Rent című imádott Broadway-musical mögött állt, de sajnos a show Broadway-bemutatója előtti estén elhunyt. A TTB azonban nem a Rent készítéséről szól, hanem valójában a Rent gondolata előtti életéről, amikor kétségbeesetten próbálta elérni, hogy a Superbia című rockoperáját bármelyik New York-i színház felvegye műsorára. Andrew Garfield abszolút hihetetlen alakítást nyújt Larson szerepében, ami minden bizonnyal Oscar-díjra érdemes. A szerep kedvéért még énekelni és kottát olvasni is megtanult. A zeneszámok olyan magával ragadóan vannak megkoreografálva, maguk a dalok pedig fülbemászóak. Annak idején Larson hagyta, hogy a nagyszerű musical megalkotása iránti kétségbeesése mindent felemésszen az életében, a kapcsolataitól kezdve a lakbérfizetési képességéig. Ez egy szórakoztató, szívmelengető, megható musical, gyilkos soundtrackkel, ami egy hihetetlen mozis estét jelentett volna.
#1

87 Az Ír  (2019)

(27) (25)

dráma | életrajzi | krimi

Netflix

Martin Scorsese lenyűgöző gengsztereposza a második világháború utáni Amerika alvilágával ismerteti meg a nézőket. Egy kiszolgált katona, Frank Sheeran a kulcsfigurája, aki... több»

Az Ír egy 2019-es amerikai gengsztereposz Martin Scorsese rendezésében, Steven Zaillian forgatókönyvével, amely Charles Brandt 2004-es I Heard You Paint Houses című tényregénye alapján készült. A főszerepekben Robert De Niro, Al Pacino és Joe Pesci látható, mellékszerepekben Ray Romano, Bobby Cannavale, Anna Paquin, Stephen Graham, Stephanie Kurtzuba, Jesse Plemons és Harvey Keitel. A film Frank Sheerant (De Niro), egy kamionsofőrt követi nyomon, aki bérgyilkossá válik, és kapcsolatba kerül Russell Bufalino maffiózóval (Pesci) és bűncsaládjával, többek között a nagyhatalmú Jimmy Hoffának (Pacino) dolgozik. / 2014 szeptemberében, az évekig tartó "fejlesztési pokol" után bejelentették, hogy a Silence (2016) után Az ír lesz Scorsese következő filmje. A forgatás 2017 szeptemberében kezdődött New York Cityben és Long Island Mineola és Williston Park városrészében, és 2018 márciusában fejeződött be. A jeleneteket egy egyedi, háromkamerás felszereléssel vették fel, hogy megkönnyítsék a kiterjedt öregedésgátló digitális effektek alkalmazását, amelyek De Nirót, Pacinót és Pescit fiatalabbnak láttatták. A film 209 perces játékidejével és 159-250 millió dolláros gyártási költségvetésével Scorsese pályafutásának leghosszabb és legdrágább filmje lett. / A film a Netflixen érhető el.