20 perc az Avatar 2-ből: 'Szóhoz sem jutottam. Könnyekig meghatódtam.'

Az év egyik nagy durranása lesz az Avatar: A víz útja, ebben már úgy is biztosak lehetünk, hogy még senki sem láthatott a filmből semmit. Ami persze máris nem teljesen igaz, ugyanis például Zoe Saldana is megnézhetett már belőle nagyjából húsz percet. És el is sírta magát rajta.

A színésznő, aki jelenleg épp a legújabb filmjét, Az Adam-projektet reklámozza, egy interjúban mesélt erről. Elmondása szerint 2021 legvégén volt lehetősége megnézni nagyjából húsz percet a készülő új filmből. És olyan szinten meghatódott rajta, hogy szóhoz sem jutott, a végén pedig a könnyei is potyogtak.

Persze mindez lehet jól elhintett marketing szöveg is, amit el is várhatunk a film egyik főszereplőjétől (ő játssza Neytirit,), de ismerve a rendező James Cameron munkásságát, nem nehéz elképzelni, hogy tényleg egy érzelmi hullámvasútra készülhetünk grandiózus vizuális körítéssel.

A színésznőt arról is kérdezték, hogy technikai oldalról mekkora kihívás volt a forgatás, amelynek jelentős része víz alatt zajlott. A válaszában arról beszélt, hogy mivel a víz alatti mozgást nem lehet csak úgy imitálni, ezért kellett valóban a víz alatt forgatni. Ez olyan megoldandó feladat volt, aminek az előkészületei évekig zajlottak.

Az Avatar 2 sztorijáról pedig annyit mondott, hogy az új szintre lép majd az első részhez képest, és arra bíztat mindenkit, hogy nézzék meg, mert felejthetetlen élményben lesz részük.

akció | fantasy | kaland | sci-fi | thriller

Közel 13 évvel az Avatar első részének bemutatása után James Cameron elkészítette a folytatást, amely Pandora rejtett vízi világába kalauzolja a nézőt. Jake és Neytiri... több»