2021 (eddigi) 10 legjobb horrorfilmje

Még az idei év felében sem járunk, de már most brutális horrorfilmek láttak napvilágot, amelyek közül össze is gyűjtöttük számotokra a legizgalmasabb megjelenéseket.

A 2020-as évben a legtöbb premierjüket kénytelenek voltak elhalasztani a stúdiók, így alábbi összeállításunkban olyan produkciókat is találtok, amelyek az eredeti tervek szerint még tavaly kerültek volna a mozikba.

Van miből tehát választani, mi pedig segítünk eligazodni. Az alábbi filmek egy része nagy valószínűséggel VPN-nel érhetőek el a szolgáltatóknál, ez azonban senkinek ne szegje kedvét. Hogy segítsük a tájékozódást, mindegyik produkciónál feltüntettük a számotokra, hogy melyik streaming szolgáltató műsorkínálatában találjátok meg, és hogy milyen nyelven és felirattal is tekinthetitek meg, és persze egy rövid ajánlót is találtok idelent mindegyik filmhez.

Íme tehát a lista Nicolas Cage eszement horror-vígjátékától a kritikuskedvenc Saint Maudon át a hátborzongató pszichohorrorig, a Honeydew-ig. 

#10

55 Psycho Goreman  (2020)

(3)

horror | sci-fi | vígjáték

Miután rábukkannak egy különös kristályra, amellyel egy vérszomjas teremtményt irányíthatnak, egy testvérpár emel egyet a téten, a környezetükben pedig senki sem lesz... több»

Oké, ezt a filmet valószínűleg sokaknak nem kell bemutatni, már a tesztvetítéseken is imádták a nézők. Eszement és elképesztően brutális film. Kell ennél több? Angol nyelven és feliratokkal megtekinthető az Amazon Prime-on.
#9

61 The Stylist  (2020)

dráma | horror

Egy magányos stylist teljesen a munkája megszállotjává válik, mígnem megrögzött gyilkos lesz belőle. több»

A megszálottság a kulcszó a The Stylist hátborzongató sztorijában, talán nem épp a legeredetibb történet, de mindenképpen érdemes ráhangolódni. Az Amazon Prime-on tudjátok megnézni angol nyelven, feliratok azonban sajnos egyelőre nem érhetőek el a filmhez.
#8

27 Slaxx  (2020)

horror | vígjáték

Egy farmernadrág sorra gyilkolja egy divatáruház alkalmazottait. Libbyre, az idealista értékesítőre vár a feladat, hogy megállítsa a dühtől tomboló gyilkost.     több»

Talán az egyik legbizarabb alkotás, amely ezen a listán szerepel. Gyilkos farmernadrágok szedik áldozataikat a történetben, amelyek elől természetesen nincs menekvés. A Slaxx már megtekinthető az Aplle iTunes műsorkínálatában, hamarosan pedig az Amazon Prime-on is elérhető lesz.
#7

53 Honeydew  (2020)

horror

Egy fiatal pár romantikus kiruccanásra indul, rövidesen azonban a sátrazás helyett kénytelenek menedéket keresni. Egy idős farmer fogadja be őket, aki egyedül él fiával. Az... több»

Devereux Milburn rendezői debütálása a Honeydew, amely egy vérbeli pszicho-horror. Egy biztos: a film alapötlete sem éppen konvencionális. Megtekinthető az Amazon Prime-on angol nyelven és angol feliratokkal.
#6

56 Willy mesevilága  (2021)

(14) (6)

akció | horror | thriller | vígjáték

Telekom TVGO

Hayesville-ben, Nevada a világtól távol eső városában az élettel csupán sodródó hősünk munkát vállal egy vidámparkban, ahol rövidesen a túlélés lesz számára a tét,... több»

Nicolas Cage legőrültebb filmje, és ha ismered a színész filmográfiáját, tudhatod, hogy ez nagy szó. Cage és egy csapat tinédzser gyilkos cirkuszi bábokkal küzd, és ezzel talán mindent el is mondtunk, amit elöljáróban érdemes tudnod a filmről. A Telekom TV GO kínálatában májustól magyarul is nézheted.
#5

horror | thriller

Telekom TVGO

Jen öt barátjával a varázslatos Appalache-hegységbe készül kiruccalni, a csapat azonban hamar letér a kijelölt útvonalról, hogy felfedezzen egy titokzatos polgárháborús... több»

A Halálos kitérő franchise legújabb darabja. Bár kiszámítható, de kétségkívül megvannak a maga előnyei. Nelson filmje nem tesz hozzá sokat az eredetihez, de húsbavágó élményt ígér a B-kategóriás horrorok mezőnyében. Hol nézheted? Az Amazon Prime Video kínálatában angol nyelven és felirattal.  
#4

64 Ratu Ilmu Hitam  (2019)

(2)

horror | misztikus | thriller

Egy család felkeresi azt az árvaházat, ahol az apa a gyermekkora nagy részét töltötte, hogy búcsút vehessen az intézmény gyengélkedő vezetőjétől. Ez a “hazatérés”... több»

Az 1981-es azonos című film indonéz remake-je, az egyik legmenőbb, legőrültebb horrorfilm, amit jelenleg nézhetsz. A Shudderen látható angol nyelven, de mivel a szolgáltató nem érhető el Magyarországról, VPN fog kelleni hozzá. 
#3

52 Dementer  (2019)

horror

Hogy elmeneküljön egy sötét kultusz elől, Katie munkát vállal egy félreeső, vidéki városka szanatóriumában. Úgy tűnik azonban, hogy múltja utoléri őt, és ha meg akarja... több»

Alacsony költségvetésű indie horror zavarba ejtő témával és egészen kiemelkedő alakításokkal. Az év egyik legjobb, de egyúttal legfurcsább darabja, egy rejtett gyöngyszem. Hol nézheted: az Amazon Prime Video kínálatában eredeti nyelven vagy angol felirattal. 
#2

horror

Gray sikeres és népszerű énekes, aki egyre gyakrabban érzi, hogy legbelül valójában egy farkas. Amikor meghívást kap, és lehetősége nyílik együtt dolgozni Vaughn Danielsszel,... több»

Kimondottan jól megírt, okos horror, mely eleinte konvencionális irányba indul, de aztán vesz egy kreatív fordulatot, és épp emiatt kihagyhatatlan darab. Hol nézheted: Amazon Prime Video kínálatában eredeti angol nyelven vagy angol felirattal.
#1

68 Saint Maud  (2019)

(3)

dráma | horror | misztikus

Egy fiatal nővér története, aki megszállottan próbálja megmenteni páciensei lelkét. több»

Hívhatjuk horrornak, vagy lassú folyású pszichothrillernek, a lényegen nem változtat: Rose Glass debütáló filmje igazi ínyencség a műfaj rajongói számára. Rengeteget írhatnánk róla, de elronatnánk a felfedezés örömét. Váratlan, fordulatos remekmű. Hol nézheted: az Apple iTunes kínálatában angol nyelven.