3 film, amit CSAK a mozikban nézhetsz a hétvégén (mozipremierek, 27. hét)

Ezen a héten három filmmel bővül a hazai mozik műsortára. Csütörtökön az elmúlt évtized legnépszerűbb horrorjának folytatása, egy francia vígjáték és egy francia-olasz történelmi-életrajzi dráma is a mozikba kerül. Lehet, hogy nem ez lesz a nyár legpörgősebb hete, de ezt a három filmet azért érdemes lehet a hétvégén megnézni.

#3

71 Az a bizonyos nyár  (2022)

(2) (4)

dráma | vígjáték

Telekom TVGO

A tízéves Dune minden nyáron elkíséri szüleit egy utazásra Franciaország délnyugati partvidékére, hogy újra találkozzon legközelebbi társával, Mathilde-dal. Különböző... több»

A 10 éves Dune minden nyáron a szüleivel Franciaország délnyugati partvidékére utazik, ahol találkozik legjobb barátnőjével, Mathilde-dal. Együtt felfedezik a fenyőerdőket, elmélkednek a felhők alakjáról, követik a helyi tinédzsereket és megzavarják a bulijaikat, és titokban horrorfilmeket néznek. De ez a nyár más Dune számára - tavaly a család kihagyta a szokásos nyaralást, anélkül, hogy a lány tudta volna, miért. Úgy érzi, valami megváltozott. Elkezdi másképp látni a felnőtteket és a tinédzsereket, és megérti a titkaikat.
#2

68 Caravaggio árnyéka  (2022)

(2) (6)

dráma | életrajzi | történelmi

Cinego | Telekom TVGO

A 17. századi Olaszországban a híres művész, Michelangelo Merisi, más néven Caravaggio nem volt hajlandó betartani a trentói zsinat által a vallási témák ábrázolására... több»

Caravaggio (1571-1610) korának lázadó művésze volt, akinek az élete és a hatalommal való küzdelme mozivászonra termett. A barokk festő hadban állt a konvenciókkal, műveivel és szexuális szabadosságával megbotránkoztatta az akkori közvéleményt és a nagy hatalmú katolikus egyházat egyaránt. Caravaggio vallási tematikájú képein pátosz helyett a realizmus köszönt vissza, ráadásul modellnek előszeretettel hívta az utcák lenézett embereit, például csavargókat, tolvajokat és prostituáltakat, akiknek a jogaiért a hatalmasságokkal szemben is kiállt. Michele Placido nagyszabású történelmi filmje Caravaggio életének azt a szakaszát dolgozza fel, amikor a festőnek el kell hagynia Rómát, mert halálra ítélték egy konkurense meggyilkolásának vádjával. Caravaggio a pápához fordul kegyelemért, aki elrendeli, hogy a vatikáni titkosszolgálat nyomozója, akit csak Árnyékként emlegetnek, derítse fel, hogy a botrányos életű művész megérdemli-e az amnesztiát.
#1

dráma | horror | misztikus | thriller

HBO Max | Telekom TVGO

A Lambert családot egy könyörtelen átok sújtja, amely olyan borzalmakkal kísérti őket, amelyek elől nem tudnak menekülni. Az átok apáról fiúra száll, és hiába küzdenek... több»

Szörnyű dolgok történtek a Lambert családdal, és nincs számukra menekvés. Az átok apáról fiúra száll, a borzalmak ott ólálkodnak a közelükben, és ők hiába kapálóznak, nem menekülnek soha. Amikor a fia egyetemista korba ér, Josh, aki egy ideig azt hitte, túlléphet a retteneten, amit átélt, elhatározza, hogy nem menekül tovább. Inkább szembefordul a démonokkal. Újra megnyitja az Odaát kapuját, átlép a kegyetlen vörös ajtón, és mélyebbre hatol a démonok ellenséges, gonosz világában, mint valaha. Szembe akar nézni a családja múltjának mélyén lapuló sötét titokkal, amely eddig ugrásra készen várt az ajtó mögött. Bátor, kétségbeesett tett volt, hogy elindult. De vajon visszatér-e? És ha visszatér, mit hoz magával Odaátról? Az immár legendás Insidious horrorfranchise záródarabjában a teljes eredeti stáb visszatér, hogy újabb hátborzongató, álomszerű vízióval rémisszék halálra azokat, akik örülnek, ha borzonghatnak.