Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
NA

Az a bizonyos nyár (2022)

Cet été-là
Filmadatlap
 
15
Szereplők
Vélemények
25
Képek
2
Videók

Galéria (25)

Marina Fois
Gael García Bernal
Ángela Molina
Chiara Mastroianni

Videók (2)

 

A két kislány, Dune és Mathilde színészeinek megtalálása érdekében Elsa Pharaon casting igazgató hirdetéseket tett közzé a közösségi oldalakon. A háromezer üzenet közül, amit kapott, körülbelül száz próbafelvételt nézett meg a koronavírus-járvány ideje alatt.

(csd)
 

A filmmel Eric Lartigau ismét a családdal akart foglalkozni, amely visszatérő téma a filmográfiájában. „Mert benne vagyunk az életben, mert mindenkit megszólít, és mert nincs unalmasabb a családnál, ugyanakkor mesésebb is” – jegyezte meg a rendező egy korábbi interjúban.

(csd)
 

Eric Lartigau rendező Delphine Gleize-zel közösen írta a filmet. Lartigau rendezte a #Jesuislá című filmet amiben Gleize is játszott. 2017-ben találkoztak, amikor a férfi az Advance on Receipts bizottságban ült, amely előtt Gleize egy forgatókönyvet mutatott be. Kifelé menet felajánlotta neki, hogy egy nap majd együtt fog dolgozni vele egy jövőbeli filmben. Azóta barátok lettek.

(csd)
 

A film Jillian és Mariko Tamaki azonos című képregénye alapján készült. A 2014-ben megjelent könyv 2015-ben elnyerte a rangos Eisner-díjat. Eric Lartigau el volt ragadtatva, amikor elolvasta a képregényt, és azonnal felhívta producerét, Alain Attalt, és küldött neki egy példányt, hogy megbeszéljék az adaptációt.

(csd)