300 év börtön várt volna rá, mégsem lesz tárgyalás Ron Jeremy ügyében

Ron Jeremy pornósztárra 300 év börtönbüntetés várt volna. A tárgyalásra a vádlott egészségi állapota azonban miatt nem kerül sor. 

A döntés azután született, hogy a bíróság tavaly márciusban pszichiátriai vizsgálatra utalta Ron Jeremyt. A volt pornósztárt védő ügyvéd elmondása szerint a 69 éves színész nem ismeri fel, ki az ügyvédje. Jeremy azt is megtagadta, hogy kerekesszékbe ültessék, hogy megjelenhessen azon a meghallgatáson, amelyen a védelem indítványát kellett volna tárgyalni, hogy egy tárgyalás helyett 21 ügyre osszák fel.

A Jeremyt vizsgáló pszichiáterek arra a megállapításra jutottak, hogy a színész nem tud részt venni a tárgyaláson. Ennek oka a neurokognitív funkciók gyógyíthatatlan hanyatlása. A bíróság úgy döntött, hogy Ron Jeremy mentális állapota nem fog javulni, így a tárgyalás lezárult.

A bíróságra jelenleg az a feladat hárul, hogy döntést hozzanak abban, hogy Jeremy mennyi szabadságra jogosult majd a pszichiátriai intézetben történő kezelése során. Ron Jeremy ellen 33 rendbeli nemi erőszak és szexuális erőszak vádjával emelt vádat a Los Angeles megyei ügyészség. Az esetek 21 nőt érintenek 15 és 51 év között. Mindegyik eset 2013 és 2020 között történt.

Ron Jeremy-t 2020 júniusában tartóztatták le. Eredetileg négy vádpontot emeltek ellene 2014-es, 2017-es és 2019-es eseményekkel kapcsolatban. A vizsgálat során viszont további vádak merültek fel. Jeremy végig ártatlannak vallotta magát. Az ügyével kapcsolatban korábban ITT és ITT írtunk.