4 és fél óra: Csak elolvasni ennyi ideig tartott az év filmjének forgatókönyvét

A héten a hazai mozikba is megérkezik a Megfojtott virágok, Martin Scorsese legújabb alkotásának végleges változata ugyanakkor nagyban eltér attól, amit a rendező eredetileg meg akart valósítani.

Eric Roth forgatókönyvíróval közösen Scorsese ugyanis egy olyan produkciót szeretett volna tető alá hozni, amely sokkal hűebben dolgozza fel David Grann 2017-ben megjelent azonos című regényét. A rendezős a BFI Sight & Soundnak interjúban elmondta, hogy a forgatókönyv első változatát 4 és fél óráig tartott elolvasni.

“A mi forgatókönyvünk több mint kétszáz oldalas volt. Egyik este nagy olvasópróbát tartottunk: én, Leo, Eric, Eric és a lányom, egy csomó ember. Az első két órában egész jól haladtunk. A második két óra viszont már eléggé elnyúlt” - mondta a rendező.

Scorsese azt is hangsúlyozta, hogy ebben a változatban igyekezett minél részletgazdagabb módon feltárni ezt a történetet, ugyanakkor mindez annak a rovására ment, hogy a cselekmény kiszámíthatóvá vált.

“Én és Eric Roth arról beszéltünk, hogy a történetet a nyomozásra érkező ügynökök szemszögéből meséljük el. "Miután két évig dolgoztunk a forgatókönyvön, Leo odajött hozzám, és megkérdezte: 'Hol van a történet szíve?'. Voltak találkozóim és vacsoráim az Osage-okkal, és azt gondoltam: 'Nos, itt van a történet lényege'. Úgy éreztük, hogy az igazi történet nem feltétlenül kívülről, az irodától jön, hanem inkább belülről, Oklahomából” - tette hozzá a rendező.

dráma | krimi | misztikus | thriller | történelmi | western

Az USA az 1920-as években. Oklahoma államban, az Osage Nemzet területén rengeteg olajat találtak, ami az ott élő indiánokat nagyon gazdaggá tette. De a fehér telepesek is a fekete... több»