25 éve mutatták be Will Smith és Martin Lawrence főszereplésével készült, azóta trilógiává duzzadt Bad boys - Mire jók a rosszfiúk? című filmet.

A történet főhősei, Mike Lowrey (Will Smith) és Marcus Burnett (Martin Lawrence) nagyon különböző személyiségek, míg Mike a felvágós szépfiú, Marcus a nagydumás családapa. Nem pusztán barátok, de munkatársaik is, ugyanis együtt dolgoznak a Miami rendőrség kábítószeres osztályán. A rendőrség raktárából valakik ellopnak 100 millió dollárnyi heroint. Az egyik rabló, az egykori zsaru, Eddie Domingez már másnap elkezdi szórni a pénzt, arra viszont nem számít, hogy a luxus prosti, Max, Mike jó barátja, aki értesíti a nyomozót. Sajnos későn érkeznek a helyszínre, a morcos gengszterek mindenkit megöltek, egyedül a mosdóba menekült lányt, Julie-t nem tudták elkapni, aki csak Mike Lowrey-val hajlandó beszélni.

Michael Bay kultikus akciófilmje időközben trilógiává duzzadt, most azonba az idézzük fel az első epizódót 5 érdekességgel.

1. Eredetileg a 80’-as és ’90-es évek két nagy akciósztárja, Eddie Murphy és Wesley Snipes alakították volna a főszerepeket.

2. Mike szerepére aztán Arsenio Hall (Amerikába jöttem, Harlemi éjszakák) tűnt a befutónak, ám Michael Bay végül az addig ismeretlennek számító Will Smith-t választotta, miután látott egy epizódot az épp futó Kaliforniába jöttem című sorozatból.

3. A filmben rengeteget improvizáltak a színészek.

4. Ez a film volt Michael Bay első mozifilmes rendezése. Addig többnyire videóklipeket készített olyan zenészeknek, mint Meat Loaf (I'd Do Anything for Love But I Won't Do That) vagy épp Tina Turner (Love Thing)

5. A 19 millió dolláros költségvetés szinte már a nyitóhétvégén visszajött és végül világszerte 141 millió dolláros bevételt termelt. Nem is volt kérdés, hogy folytatják a történetet…

A film megtekinhető az HBO online videótárában.