Chris Columbus rendező idén ünnepelte a Robin Williams főszereplésével készült Mrs. Doubtfire - Apa csak egy van harmincadik születésnapját. Columbus ráadásul egy igencsak meglepő kulisszatitkot is elárult a produkcióval kapcsolatban.

A rendező a Business Insidernek adott interjúban beszélt arról, hogy közel 600 kilométer hosszúságú filmanyag készült a forgatás során, amely javarészt Williamsnek köszönhető. “Még az elején odajött hozzám és azt mondta, ‘Hé főnök, én szeretek úgy dolgozni, hogy adok három-négy megírt jelenetet és aztán játszunk, de csak ha te is benne vagy.’ Ezzel azt akarta mondani, hogy improvizálni szeretne, mi pedig pontosan így vettünk fel minden egyes jelenetet. Megvolt a forgatókönyv, aztán Robin belevágott, egészen elképesztő volt az egész” - mondta a rendező.

“Szegény forgatókönyv ellenőr…Ne felejtsük el, hogy ez a kilencvenes években történt, szóval nem gépelte le mindazt, amit mondott, mindent kézzel írt, Robin pedig minden egyes jeleneten változtatott valamit, így sokszor olyan helyzetbe kerültünk, ami már alig hasonlított arra, amit eredetileg mondott. Gyakran előfordul, hogy szó szerint egy teljesen más jelenetet adott elő, mint amit az írott felvételeken lennie kellett”- tette hozzá Columbus.

Az már csak hab a tortán, hogy a felvételek lezárása után a Mrs. Doubtfire bő 900 kanisztert “hagyott maga után”, így a rendező elmondása szerint is jócskán fennmaradt eddig sosem látott jelenet Williams után.

“Nagyjából 972 kaniszternyi felvétel van a filmből. Kivágott jelenetek, kulisszák mögötti felvételek, amelyek mind egy raktárban állnak. Szeretnénk felvenni egy vágót, aki átnézi ezeket a felvételeket, hogy meg tudjuk mutatni Robin módszerét, hiszen van valami egészen varázslatos abban, ahogy ő dolgozott, és amiben szerintem hatalmas móka lenne elmerülni. Úgy éreztem, mégiscsak 600 kilométernyi anyagról van szó” - mondta Columbus.

A Mrs. Doubtfire - Apa csak egy van elérhető a Disney+ műsorkínálatában, a film mafabos adatlapján található ikonra kattintva pedig közvetlenül el is indíthatjátok a lejátszást, amennyiben rendelkeztek előfizetéssel a szolgáltatónál.

családi | dráma | vígjáték

Daniel Hillard (Robin Williams) csapnivaló családapa, legalábbis felesége szerint, aki válni szeretne, és férjétől még a gyerekeik láthatási jogát is sajnálja. Ám amire Daniel... több»