A Batman csak a kezdet volt: 3 spin-off és a folytatás a láthatáron?

Nagyon úgy tűnik, hogy a múlt héten bemutatott Batman egy újabb franchise alapjait fektette le, amelyhez további spin-off sorozatok is érkeznek. Ezen a ponton szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy alábbi cikkünk cselekményleírást tartalmazhat.

Az már egy ideje tudható, hogy a Colin Farrell által alakított Oswald Cobblepot, azaz Pingvin önálló sorozatot kap majd. Bár a széria teljes szinopszisa egyelőre nem ismert, annyi mindenesetre már most tudható, hogy a cselekmény a Batman film történései után játszódik majd.

Ennél is izgalmasabb viszont, hogy a korábban Gotham Central címmel beharangozott széria teljesen más irányt vesz majd. Az eredeti tervek szerint a sorozat a Batman film történései előtt játszódott volna, amely Gotham egy sötét korszakát tárja fel. A sztori középpontjában egy korrupt zsaruval, akik első sorból nézi végig, ahogy a várost felemészti a bűn. Nemrégiben maga Matt Reeves beszélt arról, hogy az előkészületek során a cselekmény más irányba fejlődött, így az a hírhedt Arkham Asylumról fog szólni.

Reeves egyébként azt is elárulta, hogy már dolgozik a folytatáson, így könnyen lehet, hogy a Paul Dano által alakított Rébusz, illetve Barry Keoghan titkozatos alakja (aki feltehetően Joker) még visszatérnek, akár a fenti szériában is, viszont ehhez kapcsolódóan Reeves annyit árult el korábban, hogy Jokerrel még mindig tervez valamit, a karakter viszont nem feltétlenül a Batman folytatásában bukkanna fel újra.

Noha hivatalosan egyelőre nem került megerősítésre, máris felröppent a pletyka, hogy Zoë Kravitz által alakított Selina Kyle is önálló sorozatot kap. A karakter a Batman végén a Gothamhez közeli Blüdhavenbe távozott, ahol tolvajként és persze igazságosztóként ténykedik majd.

Egy biztos, ezek a sorozatok az HBO Max műsorkínálatában lesznek elérhetőek, a streamingszolgáltató pedig a mai naptól kezdve már Magyarországon is elérhető.

79 Batman  (2022)

akció | dráma | krimi | misztikus

Bruce Wayne, "Gotham hercege", a Wayne vállalat örökösének vagyona több milliárdra becsülhető. Az árva fiú történetét mindannyian ismerjük. Bruce képtelen túllépni szülei... több»