A múlt hét folyamán debütált a Netflixen A szürke ember, az Anthony Russo és Joe Russo rendezésében készült szuperprodukciótól viszont enyhén szólva sem dobtak hátast a nézők.

A közel 200 millió dollárból legyártott film főszerepeiben nem kisebb nevek, mint Ryan Gosling, Chris Evans, Billy Bob Thornton, Ana de Armas, Alfre Woodard, Callan Mulvey és Rege-Jean Page láthatók, ám még ők sem tudták garantálni a sikert.

A Netflix hivatalos jelentése alapján a filmet a nyitóhétvégén közel 88,55 millióan nézték meg, ezzel pedig az ötödik helyen áll minden idők legjobb Netflix-filmindításai között.

Előtte a Különösen veszélyes bűnözők (148,72 millió óra), a Ne nézz fel! (111,03 millió óra), Az Adam-projektt (92,43 millió óra) és A csókfülke 3 (90,86 millió óra) áll. Ez persze jól hangzik, a már fentebb említett 200 millió dolláros költségvetésével viszont a Netflix egyik legdrágább filmjének számít A szürke ember, míg a Csókfülke 3 ennél jóval kevesebb pénzből készülhetett el.

Alapvetően a Netflix jelentéseinek elemzése sokkal nehezebb, mint a mozis bevételeké, mivel a streaming szolgáltatás nem fedi fel az elvárásait. Nincsenek előzetesen felvetett előrejelzések, nincs kommunikáció az elvárásokról. Az, hogy egy film a belső célértékek mögött vagy előtt végez-e, a streaming-címek esetében általában nem ismert, és csak találgatni lehet ezekkel kapcsolatban.

Úgy tűnik viszont, hogy a Netflix nagyon is elégedett a számokkal, hiszen a streamingszolgáltató máris bejelentette, hogy elkészülnek a folytatások, amelyről korábban ITT írtunk.

akció | thriller

Egy Európában élő volt CIA ügynök megpróbálja megmenteni azoknak az életét, akik az ő kilétéről valójában nem is tudnak. több»