A Démonok között 2 bedarálta a WarcraftotA kép forrása: New Line Cinema

Nem ilyen eredményről álmodtak a Universalnál. Amerikában bukás a Warcraft, Kínában rekorder.

A James Wan rendezésében bemutatott Démonok között 2. végzett a hétvégi bevételi toplisták élén. A 2013-as horrorfilm folytatása 41,8 millió dollárt kaszált, és bár ez az eredmény nem tűnik rossznak, a Warner mégsem lehet boldog. Ugyanis egy franchise-tól a legtöbb esetben azt várja a gyártó, hogy egyre növelni tudja majd a bevételeit, csakhogy a Démonok között első része két éve, ha csak hajszálnyival is, de jobban teljesített.

Ennél azonban még súlyosabb problémával kell szembe néznie a Blizzard és az Universal közös filmjének, a Warcraft: A kezdetek-nek. Bár a film a világ számos országában már múlt héten bemutatkozott, és nem is teljesített rosszul, Amerikában mindössze 24,3 milliós bevételt tudott produkálni, ami a 160 milliós büdzsé mellett súlyos bukásnak számít. Duncan Jones filmjét azonban a nemzetközi, és legfőképp a kínai piac mentheti meg. Ugyanis hiába az amerikai gyenge teljesítmény, a film összbevételei már meghaladják a 286 milliót. Ehhez döntő részben a kínai mozizók járultak hozzá, akik 145 millió dollár értékben váltottak jegyet a filmre. Csak viszonyítási alapként írjuk, hogy a Star Wars - Az ébredő Erő összesen nem keresett ennyit az ázsiai országban!

A toplista harmadik helyét egy újabb premierfilm, a Szemfényvesztők 2 szerezte meg, azonban ezzel az eredménnyel a Lionsgate sem lehet elégedett. Bár a film 23 millióval nyitott, ez azonban 6 millióval marad el az első rész hétvégi teljesítményétől.