A 2010-es évek kétségtelenül legsikeresebb horrorja a 2013-as Démonok között volt, amelynek sikerült egy teljesen új franchise-t teremtenie. A film valós eseményeket dolgoz fel (ahogy a folytatásai is), ám természetesen az eredeti történéseket itt-ott a hatás kedvéért alaposan felturbózva. Ilyen a filmben kísértő szellem, Bathsheba karaktere is, akihez a modern horror egyik legfélelmetesebbnek tartott jelenete is kötődik.

A Démonok között a Perron családról szól, akik a ’70-es években egy ódon házba költöznek, ám nem sokkal később kísérteties jelenségek veszik kezdetüket. A démoni megszállás miatt végül felkeresik a korszak híres paranormális nyomozóit, Ed és Lorrain Warrent, hogy segítsenek elűzni a gonoszt.

A film egyik kulcsjelenete a két kislány hálószobájában játszódik. A nagyobbik testvér, Andrea egy éjszaka ritmikus dobolásra ébred, majd mikor felkel, rájön, hogy a hangot a húga, Cindy okozza, aki alvajáró és a szemközti szekrénybe veri a fejét. Andrea visszakíséri Cindyt az ágyba, ám ekkor a dobolás újrakezdődik a szekrényajtón, pedig látszólag nincs ott senki. Andrea óvatosan visszamegy a szekrényhez és kitárja az ajtaját, de odabent nincs senki. Ekkor Cindy felül az ágyban és rémülten bámulja a szekrényt. Andrea felemeli a fejét oda, ahova a húga néz, és ekkor pillantja meg a szekrény tetején gubbasztó Bathshebát, a szellemet.

Sokak szerint ez a modern horror egyik legerősebb jelenete, amely a remek rendezésnek, operatőri munkának és vágásnak köszönhető. A jelenetet ugyanis végig úgy alakítják, hogy a néző tudja, másodperceken belül történni fog valami ijesztő. Ám menet közben ügyesen a szekrényre terelik a figyelmet úgy, hogy közben annak tetejét nem mutatják. Így végül a rémisztő alak a nem várt irányból támad.

Érdemes megemlíteni, hogy a filmben szereplő Bathsheba Sherman valóban létező személy volt, aki az 1800-as években azon a helyen élt, ahol később a Perron család lakott. Csakhogy a filmben elhangzottakkal ellentétben nem vádolták meg boszorkánysággal és még véletlenül sem áldozta fel az elsőszülött gyermekét az ördögnek. Az ennek alapul szolgáló legendát már jóval Bathsheba halála után aggatták rá a rossz nyelvek.