A Disney ingyenesen elérhetővé tette az új remekművet. Mutatjuk!

A Walt Disney Company 2023-ban ünnepelte fennállásának 100. évfordulóját!

A céget 1923. október 16-án alapították a testvérek, Walt és Roy Disney, és a világ egyik legnagyobb és legelismertebb vállalatává vált. A Disney minden követ megmozgatott ez alkalomból, és mindez egy nosztalgiabombában, a Volt egyszer egy stúdió című rövidfilmben manifesztálódott.

A rövidfilm még nyáron az Annecy Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon debütált, egész pontosan 2023. június 11-én.

Néhány hónappal később mindenki láthatta, amikor 2023. október 15-én az ABC The Wonderful World of Disney című műsorában bemutatták. A rövidfilm ezután felkerült a Disney+-ra, de ha nem volt előfizetésed, nem lehetőséged sem, hogy megnézhesd.

Ez azonban a héten megváltozott, amikor a Walt Disney Animation Studios feltette a teljes rövidfilmet a YouTube-csatornájára!

Miről szól az etűd?

A Once Upon a Studio 543(!) régi és új Disney-film szereplőjét mutatja be, akik összegyűlnek, hogy csoportképet készítsenek a 100. évforduló alkalmából. Mickey egér vezeti a csapatot, míg Goofy feladata a fotó elkészítése. A rövidfilmet Dan Abraham és Trent Correy írta és rendezte, a producerei pedig Yvett Merino és Bradford Simonsen voltak.

Akár szereted a Disney animációs filmjeit, akár nem, a most elérhetővé tett kisfilm egy igazán okos, kedves és lenyűgöző ünneplése a stúdió történelmének.

Melankolikusan szép extrák a filmecskében

Ha másért nem is, azért érdemes megnézni, hogy még egyszer utoljára halljuk Robin Williamst az Aladdin dzsinnjeként.

Miután megkapták a hagyaték gondozóitól az engedélyt, a filmkészítők több órányi, fel nem használt felvételt szűrtek át a színész Aladdin című filmjének felvételeiről, hogy megtalálják a tökéletes klipet a rövidfilmben való megjelenéséhez Josh Gad Olafja mellett.

Ha nem volt lehetőséged élőben megnézni az ABC-n, és nincs Disney+ fiókod, akkor most ingyenesen megnézheted, ahányszor csak akarod!