79 A siló  (2023)

Az AppleTV+ néhány hete már jelentkezett egy posztapokaliptikus sorozattal, az Extrapolációk nem is sikerült rosszul. A csatorna viszont már előre tekint és a következő ilyen nagy durranásra készül. Bemutatták A siló új előzetesét!

A sorozat Hugh Howey népszerű regénytrilógiájának történetét dolgozza fel. A sztori a távoli jövőben játszódik, amikorra a Föld felszíne lakhatatlanná vált. A mérgező környezet elől az emberiség maradék, alig tízezer ember egy föld mélyébe épített bunkerben keresett menedéket.

Ahogy az idő múlt, az emberek elfelejtették, hogy az otthonukként szolgáló silót kik és milyen céllal építették. Aki pedig megpróbálta ezt kideríteni, általában csúf véget ért. A sztori főhőse Juliette, egy mérnök, aki egy szerette meggyilkolása miatt kezd magánnyomozásba. Ám minél mélyebbre ás, annál biztosabbá válik, hogy körülöttük nem minden az, aminek látszik. És ha a hazugságok nem ölik meg az embert, az igazság fogja.

A sorozatot David Semel és Morten Tyldum rendezésében forgatják Jessica Blaire, Aric Avelino és Cassie Pappas forgatókönyve alapján. Juliette-et Rebecca Ferguson alakítja, mellette pedig a legnagyobb névként feltűnik a sorozatban Tim Robbins is, de szerepelni fog David Oyelowo, Iain Glen és Common is.

A siló május 5-én fog debütálni az AppleTV+-on, ekkor az első két epizódot teszik közzé. Az összesen tíz epizódos első évad maradék nyolc részét pedig heti bontásban fogják megosztani.