A horrorfilmben is van realitás. Michael Chaves rendezőnek például nagyon tetszik, ha gyerekek kerülnek veszélybe: szerinte ez a műfaj legizgalmasabb, legtisztább formája, hiszen nincs, aki ne féltené a bajba került kicsiket. A gyászoló asszony átka (The Curse of La Llorona, hazai bemutató: április 18.) című film forgatása közben azonban szinte túlságosan személyessé vált számára a gyerekes kapcsolat.

– Nekem két gyerekem van, egyikük két-, a másik ötéves – nyilatkozta nemrég a rendező. – És az a nagyon furcsa, hogy a kisebbikkel kapcsolatos minden fontos dátum összefügg valahogy A gyászoló asszony-nyal. Azon a héten született, amikor leszerződtem a New Line-nal a filmre, és a film fejlesztésével együtt fejlődött ő is. Akkor kezdett járni, amikor forgatni kezdtünk, és a premier tök véletlenül pont a születésnapjára esik. Miközben a filmben A gyászoló asszony, aki háromszáz évvel ezelőtt megölte a saját gyerekeit, most élő gyerekeket rabol… a feleségemnek nem mesélem el ezeket.

A rendező a biztonság kedvéért azért felnőttes horrorokkal folytatja: a héten már Atlantában keresi a Démonok között 3 helyszíneit…