A Gyűrűk Ura: Beperelte az Amazont A hatalom gyűrűi kapcsán, csúnyán ráfázott

Az Amazon és a Tolkien-hagyaték jogi csatát nyert Demetrious Polychron szerző ellen, aki A király testvérisége (“The Fellowship of the King) címmel adott ki könyvet, azt állítva, hogy az A Gyűrűk Ura folytatása.

Polychron pert indított az Amazon és a Tolkien-hagyaték ellen, azt állítva, hogy az Amazon A Gyűrűk ura - A hatalom gyűrűi című sorozat megsértette a folytatás szerzői jogait. Egy kaliforniai bíró azonban augusztusban ezt a keresetet elutasította.

Ezt követően a Tolkien-hagyaték viszontkeresetet nyújtott be a Polychron ellen a szerzői jogok megsértése miatt. Egy amerikai kerületi bíró a hagyaték javára döntött, és végleges végzést hozott Polychron ellen, és többek között arra is kötelezték, hogy semmisítse meg műveinek minden másolatát.

A kaliforniai bíró továbbá arra kötelezte Polychront, hogy fizessen 134 637 dollár ügyvédi költséget az Amazonnak és Tolkien hagyatékának. Steven V. Wilson bíró "ésszerűtlennek" és "komolytalannak" minősítette Polychron keresetét, megjegyezve, hogy a könyv teljes egészében A Gyűrűk Ura szereplőin alapul.

akció | dráma | fantasy | kaland

Az Amazon Studios sorozata elsőként hozza el Középfölde másodkorának legnagyobb hőseit és legendáit. Ez az epikus történet évezredekkel A hobbit és az eredeti Gyűrűk Ura... több»