A Gyűrűk Ura: Viggo Mortensenre ráhívták a zsarukat

Mindenki tudja, hogy A Gyűrűk ura trilógiát Új-Zéland meseszép tájain forgatták. Azt már talán kevesebben tudják, hogy Aragorn szerepére eredetileg nem Viggo Mortensent szemelték ki. Az eredeti színész hosszú hónapokig edzett és gyakorolt a szerepre, ám alig néhány nappal a forgatás tényleges kezdete előtt lecserélték. Viggo Mortensen állt a helyére, akinek azonban meggyűlt a baja a rendőrséggel is emiatt.

A film készítői eredetileg Stuart Townsendet szerződtették Aragorn szerepére, az ír színész rengeteg időt bele is ölt, hogy felkészüljön a kétségtelenül kemény munkára. Ám Peter Jackson alig egy-két nappal a forgatás rajtja előtt kirúgta őt (állítólag a nehéz természete vezetett ide, de az is lehet, hogy a rendező rájött, egy jóval érettebb színész jobb lenne a szerepre). Viggo Mortensen gyakorlatilag az utolsó utáni pillanatban csatlakozott a stábhoz, ma pedig nehezen tudunk bárki mást elképzelni Aragornként.

Ugyanakkor a színésznek meggyűlt a baja a rendőrséggel is a szerep miatt. Történt ugyanis, hogy egy wellingtoni edzőteremben készült a szerepre, ahová a filmben használt kardot is magával vitte. A terem előtti járdán állt neki néhány kardforgató mozdulat begyakorlásának: döféseket és pörgetéseket gyakorolt.

Természetesen a színészt fel nem ismerő járókelők csupán egy karddal hadonászó vadembert láttak benne, ezért azonnal értesítették a rendőrséget. Azok több autóval vonultak ki a helyszínre, ahonnan el is vitték a színészt. Persze villámgyorsan tisztázódott a helyzet, kiderül, ki kicsoda és mi miért történt. Így végül némi autogramosztogatás és fényképezkedés után Viggo Mortensen mehetett vissza gyakorolni Aragorn szerepére.