A hazai mozikban is érkeznek a Karlovy Vary Filmfesztivál sikerfilmjei

Idén 53. alkalommal rendezik meg a régió legnagyobb filmfesztiválját a csehországi fürdővárosban, Karlovy Varyban. A június 29. és július 7. között tartott eseményre négy alkotást is beválogattak, amelyek később a Mozinet forgalmazásában lesznek láthatók a hazai mozikban.

Az 53. Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál programjában szereplő Mozinetes filmek:

Nyár (Leto / Summer) - "HORIZONS" szekció
Egy nyár története, gitár, csajok, cigarettafüst, pia, valamint a rock, new wave és post-punk bűvöletében. A szovjet underground zene, és egyben a hatalom mindig éber felügyelete alatt működő egyetlen leningrádi rockklub hősévé váló 19 éves zenészben egy sztár meglátja a tehetséget. Ám a mentor és protezsáltja közötti kapcsolatot veszélyezteti a kezdetben félénk srác és a férfi felesége között kialakuló vonzalom.
 A nyolcvanas évek szűk levegőjét és a ma is óriási kultusznak örvendő Viktor Cojt és Mike Naumenkót mutatja be Kirill Szerebrennyikov legújabb filmje, a Nyár.Szomorú aktualitást ad a hatalom és a művészek kapcsolatát egyik központi témájának állító filmnek, hogy rendezőjét a forgatás alatt az orosz állam csalással vádolta meg, és jelenleg házi őrizetben van.
Tervezett magyarországi bemutató: 2018. július 26.
Mindenki tudja (Todos lo saben / Everybody Knows) - "HORIZONS" szekció
A feszes thrillerben Laura (az Oscar-díjas Penélope Cruz – Vicky Cristina Barcelona) testvére esküvőjére utazik vissza családjával Buenos Airesből spanyolországi szülőfalujába. Az este során azonban olyan események történnek, amelyek alaposan felforgatják az életét, és választás elé kényszerítik férje (Ricardo Darín – Eszeveszett mesék) és egykori szerelme (az Oscar-díjas Javier Bardem – Nem vénnek való vidék) között.
A kétszeres Oscar-díjas rendező, Asghar Farhadi (Nader és Simin – Egy elválás története, Az ügyfél) most először forgatott nemzetközi stábbal. A Nyílt titok az eddigi legnagyobb költségvetésű filmje, amely a jól ismert színészek mellett a spanyol filmgyártás legnagyobbjait vonultatja fel, köztük Jose-Luis Alcaine operatőrt és Sonia Grande jelmeztervezőt, Pedro Almodóvar állandó alkotótársait. A film vágója Hayedeh Safiyari volt, aki Farhadi Oscar-díjas munkáin is dolgozott.
Tervezett magyarországi bemutató: 2018. tél

Hidegháború (Zimna wojna / Cold War) - "HORIZONS" szekció
A lengyel Pawel Pawlikowski előző munkájával, az Idával elnyerte a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar- és BAFTA-díjat, illetve öt Európa Filmdíjat, köztük a legjobb filmét és a legjobb rendezését.
Pawlikowski legújabb alkotása egy évtizedeken és országokon átívelő, se veled, se nélküled szerelmi történet. A Hidegháborúban két lengyel zenész kapcsolata bontakozik ki előttünk, akiket egy idő után elválaszt a férfi disszidálása. A nő a kommunista rendszerben próbál érvényesülni, miközben szerelme a lüktető párizsi szalonokban és jazzklubokban próbál szerencsét. Európa különböző pontjain keresztezik egymás útját, hiába telnek az évek, a köztük lévő vonzalom úgy tűnik, hogy erősebb az őket körülvevő világnál.

Tervezett magyarországi bemutató: 2018. tél
Pájaros de verano - "HORIZONS" szekció

Az 1960-as és ’70-es években Amerikában virágzott a hippikultúra, és hatalmas igény mutatkozott a különböző drogokra. Ebből elsősorban a kolumbiai farmerek profitáltak, akik közül a legleleményesebbek marihuánatermelő és -terjesztő üzletemberekké nőtték ki magukat.
A Guajira-félszigeten élő wayuu indián törzsi hagyományai szerint kéri meg a talpraesett Raphayet a fiatal Zaida kezét a nagy tiszteletben álló klánvezetőtől, Ursulától. Hogy a hozományt teljesíteni tudja, Raphayet forrófejű, törzsön kívüli barátjával, Moisesszel társul, és együtt hamarosan mindent elérnek, amiről még álmodni sem mertek. A végtelen gazdagsággal együtt beáramló nyugati értékrend azonban nem csak a generációról generációra öröklődő tradíciókat mérgezi meg, hanem véres háborút szít a helyi családok között.
Az Oscar-díjra jelölt A kígyó ölelése alkotói ezúttal is különleges utazásra hívnak. A megtörtént eseményeken alapuló Birds of Passage egyszerre izgalmas gengszterfilm és a kolumbiai bennszülött tradíciók lenyűgöző dokumentuma.